donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

NOFA-bestuur ingesteld; meer zekerheid voor agrariërs

lees ook ...

Foodbasketproject: Duurzame oplossing voor armoedebestrijdin...

Julio Bikharie en Wayne Telgt hebben donderdag een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi om te bespreken hoe armoede in de samenleving aangepakt kan worden. Tijdens de bespreking hee...

De regering heeft serieuze plannen om de agrarische sector de nodige tools te geven om de vooruitgang van de sector te bewerkstelligen. Er is met de aanname van de wet Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness (NOFA) al een goede aanzet hiervoor gegeven. Echter dient dit fonds door een bestuur geleid te worden.

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft er dan ook werk van gemaakt om in de Raad van Ministers (RvM) de goedkeuring te vragen voor de instelling van dit bestuur. Vicepresident Ronnie Brunswijk, die de Raad voorzit, heeft samen met de ministerraad het voorstel van de bewindsman goedgekeurd.

In het bestuur zullen niet alleen vertegenwoordigers van het ministerie van LVV zitting in hebben, maar ook die van Regionale Ontwikkeling en Sport en van Financiën en Planning. Ook vertegenwoordigers van de landbouw- en visserijsector hebben zitting in het bestuur, welke voor 3 jaren wordt gekozen, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

De bedoeling van dit fonds is de agrariër te ondersteunen bij het vergroten van zijn verdiencapaciteit en kredietwaardigheid. Hierdoor kan hij na enige tijd op eigen benen staan. Een van de taken van het fonds is verder de aanvragen tijdig en op richtige wijze af te wikkelen vanaf het moment van indiening tot aan de beslissing en mededeling aan de aanvrager.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNOFA-bestuur ingesteld; meer zekerheid voor agrariërs