Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Noersalim: Id-Ul-Adha herinnert ons aan naastenliefde

Geplaatst

op

door

Mike Noersalim, minister van Binnenlandse Zaken (Biza), zegt bij de herdenking van Id-Ul-Adha, vandaag, dat het belangrijk is om stil te blijven staan bij naastenliefde. Id-Ul-Adha herinnert aan de deugden, waarden en normen die voor onze omgang met de medemens van belang zijn: vertrouwen, opofferingsgezindheid, moed, gastvrijheid, vergevingsgezindheid, gelijkheid, rechtvaardigheid, vredelievendheid, edelmoedigheid en geduld. Dit zijn  slechts enkele punten waar er op deze dag aan wordt gedacht.

Minister Noersalim heeft in verband met het 140-jarig bestaan van Nieuw-Nickerie zijn Id-Ul-Adha boodschap, namens de regering, in het district Nickerie uitgesproken op de Al Anshor school. Uit vrees voor God en het Laatste Oordeel, kunnen mensen goed en kwaad onderscheiden, hun eigen daden beoordelen en zelfbedrog voorkomen. Geloven en het geloof in daden omzetten zijn daarbij onverbrekelijk met elkaar verbonden, stelt de minister. Geloof in de doctrine van de eenheid van God, dankbaarheid jegens God, respect voor het eigen geloof, vertrouwen in God en standvastigheid bij beproevingen zijn belangrijk.

“Misschien wordt te weinig beseft, dat met de morele vorming die in het verhaal van Id-Ul-Adha besloten ligt, wij als Ummah dit land verder kunnen helpen ontwikkelen tot een natie waarbij de verschillende bevolkingsgroepen, ongeacht etniciteit, cultuur of godsdienst in welzijn en welbevinden met elkaar samenleven”, zegt Noersalim.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: Brandpreventie Stichting Bond en Blauw Finaal

Geplaatst

op

door
Lees verder

Suriname

Twaalf finalisten Suripop XXI bekend

Geplaatst

op

door

De Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur, die om de twee jaren het componistenfestival organiseert, heeft de twaalf finalisten bekendgemaakt. Uit de 82 inzendingen zijn de finale composities gekozen door een jury van negen personen.

De twaalf componisten zijn: Nicole Mackintosh (Ete Wan Lesi), Donovan Mahadew (Mi Nanga Yu), Ferdinand Schet (Lobi Pasi No Abi Fara), Hilkia Lobman (Tanpresi), Jennifer Naarden (Uma Prani Yu Rutu), Gino Ammersingh (Lobi Na Wan Wortu), Claude Winnie Dinge (Mi Wani Gwe), Emanuel Sanvisi (Libisma Tu), Rudi en Eunice Fernand (Dja Mi De), Roberto Banel (Mi No Sa Kori Yu), Delceggio Scheineman (Prasoro) en Ricky Cheng-A June/Clint Fazal Alikhan (Swit Tanpe).

De componisten gaan nu met de arrangeur en musical director Ernesto van Dal aan de slag om de arrangementen en opnames van de liederen te doen. Na de afronding van de studio-opnames wordt een aanvang gemaakt met de productie van de videclips. De cd wordt in de eerste week van juni 2020 gepresenteerd, terwijl de gala-avond van Suripop XXI op 1 augustus 2020 wordt gehouden.

Lees verder

Meest gelezen

X