dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

No work no pay voor Surpost-medewerkers

lees ook ...

SRD 13,9 miljoen beschikbaar voor afbouwen logeergebouwen Si...

Om de drie logeergebouwen in het district Sipaliwini af te bouwen, heeft het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) SRD 13.9 miljoen beschikbaar gesteld. Marlon Cairo, directeur van Stic...

Medewerkers van het Surinaams Postbedrijf (Surpost) zijn de situatie bij het bedrijf beu. Zij geven aan dat niemand een luisterend oor voor hen heeft. Zij weten niet waar zij aan toe zijn. De Surpost medewerkers togen op vrijdag 30 juli 2021 voor de tweede keer naar het Kabinet van de Vicepresident (vp) om hem te herinneren aan hun moeilijke situatie.

Bondsvoorzitter Walther Uiterloo gaf tijdens het gesprek met vp Ronnie Brunswijk aan dat de leiding van het bedrijf een ‘no work, no pay’ principe toegepast heeft voor de dagen waarop het personeel in beraad was. Hierdoor heeft een groot deel minder dan SRD 100 voor deze maand ontvangen. De medewerkers hadden zich samen met hun bondsvoorzitter, eerder deze week, ook begeven naar de Arbeidsinspectie om te praten over de behandeling die ze krijgen van de directeur van Surpost, Ravin Dahoe.

De ontmoeting met de VP eerder deze maand heeft volgens de bondsvoorzitter en medewerkers niet het verwachte resultaat geleverd. Maar zij zijn ervan overtuigd dat de VP nu wel een oplossing voor hen zal kunnen bewerkstelligen, zodat zij uit dit probleem kunnen komen. Gebeurd dat niet dan zal er na 31 juli 2021 een complete lamlegging van het bedrijf volgen.

De vicepresident beloofde de bond en medewerkers van Surpost dat hij direct stappen zal ondernemen. De vp zal het probleem bespreken met de directie van Surpost. Ondertussen zal het personeel in afwachting op het resultaat het werk moeten hervatten. Hierna zullen verdere gesprekken worden gevoerd omtrent hun CAO.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNo work no pay voor Surpost-medewerkers