maandag 5 juni 2023
24.2 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

No work, no pay voor actievoerenden New Mont

lees ook ...

Openbare Werken begint pilotproject voor handmatig onderhoud...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft aangekondigd dat ze vanaf 2021 zullen overschakelen op handmatig onderhoud van kanalen en lozingen. Dit besluit is genomen vanwege de stijgende kosten, de...

Een aantal medewerkers van Newmont zijn in actie. De directie had hen gegarandeerd dat slechts 10 procent salaris ingehouden zou worden, maar de werkelijkheid blijkt anders te zijn. Het bedrijf heeft te kennen gegeven het ‘no work, no pay’ principe toe te passen voor zij die het werk hebben neergelegd.

 De voorzitter van de NWO(Newmont Werknemers Organisatie )Joel Panka, zegt dat het gaat om een inhouding van 25 procent. Panka zegt ook dat er geen sprake is van een werkonderbreking, alleen een dreiging daartoe. Arbeiders beweren zelfs dat het gaat om 38.5 procent, en dat de directie zich niet houdt aan gemaakte afspraken.

Een verzoek is ingediend om het belastingstarief te veranderen. “Belastinginhouding is gebaseerd op de wet en niemand kan eronderuit komen, tenzij er belastingontduiking plaatsvindt, wat kan leiden tot een gevangenisstraf. Wat betreft maatregelen vanuit de directie, kan alleen het loon worden ingehouden voor de niet-gewerkte tijd en niets meer”, aldus Panka.

Newmont Suriname prijst de medewerkers, en verzoekt hen niet mee te gaan met onrechtmatigheden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNo work, no pay voor actievoerenden New Mont