maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
5
(1)

‘No dyompo, yepi deh!’ slogan blijft, maar 114-hulplijn werkt niet

lees ook ...

Voor onbepaalde tijd geen gedrukte ‘Times of Suriname&...

De krant “Times of Suriname” zal voor onbepaalde tijd niet in gedrukte vorm verschijnen. Dit heeft de krant Zaterdag jongstleden meegedeeld. De directe heeft benadrukt, dat het gaat om reden buiten hu...

De slogan ‘No dyompo, yepi deh!’ blijft een mantra, maar de 114-hulplijn functioneert al een tijdje niet meer. Dit werd aangekaart tijdens een recente persconferentie over mentale gezondheid, geleid door minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin. Hij benadrukte dat ondanks de onbeschikbaarheid van de hulplijn, er andere opties zijn voor mensen die worstelen met psychische problemen.

De minister pleit voor een uniform beleid voor hulplijnen, toegankelijk voor iedereen, met een grondige analyse voorafgaand aan eventuele investeringen. Ook wordt het gebruik van sociale media als alternatief besproken.

In Nickerie werd uitgebreid gediscussieerd over de rol van het maatschappelijk middenveld in het aanpakken van mentale gezondheidskwesties. Hoewel veel organisaties actief zijn op dit gebied, blijft de situatie zorgwekkend, met factoren zoals sociaaleconomische omstandigheden die bijdragen aan psychische problemen.

Minister Ramadhin benadrukte de noodzaak van samenwerking en inclusiviteit, en stelde voor het maatschappelijk middenveld te trainen, met speciale aandacht voor groepen die direct in contact komen met jongeren.

Minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, Steven Mac Andrew, kondigde aan dat duurzame hulplijnen worden besproken binnen de onlangs opgerichte mentale gezondheidswerkgroep. Effectieve investeringen en de oprichting van een platform voor jongeren met problemen zijn van essentieel belang.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname‘No dyompo, yepi deh!’ slogan blijft, maar 114-hulplijn werkt niet