Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

NJP spant kort geding aan tegen BvL en ALS

Geplaatst

op

door

Het Nationaal Jeugdparlement (NJP) heeft maandagmiddag tijdens een spoedpersconferentie bekend gemaakt dat zij, samen met studentenorganisaties, een kort geding zal aanspannen tegen de BvL, ALS en de regering.

De jongerenvertegenwoordigers zijn van mening dat de studenten het recht op onderwijs studenten is ontnomen. “De BvL en ALS zijn al weken in staking. Het is onacceptabel dat er al ruim drie weken geen onderwijs is”, aldus Konrad Acton, ondervoorzitter van het Nationaal Jeugdparlement.

Tevens zullen de Verenigde Naties, de International Labour Organization en de landenorganisatie Caricom, door de UN SDG-ambassadeurs en de Caricom Jeugdambassadeurs, geïnformeerd worden over de schending van de rechten van het kind in Suriname. Er is een advocaat in de arm genomen om de zaak in goede banen te leiden. De rechtszaak zal binnen drie dagen dienen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: Afscheid overleden kinderen door brand in Suriname

Geplaatst

op

door
Afscheid kinderen brand Suriname
Lees verder

Suriname

Politie beboet 38 buschauffeurs en trekt 25 vergunningen in

Geplaatst

op

door

Politieambtenaren van de afdeling Algemene Surveillance Dienst hebben in samenwerking met ambtenaren van de afdeling Transport van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) verbaliserend opgetreden tegen buschauffeurs. Tijdens deze controle zijn 38 buschauffeurs beboet voor onder andere rijden op zodanige wijze, waardoor zij het verkeer nodeloos belemmerden en in gevaar brachten. Er zijn 25 lijnbusvergunningen ingetrokken, omdat de vergunninghouders zich niet hebben gehouden aan de voorwaarden.

Dertien buschauffeurs hebben gereden zonder een vergunning, terwijl één heeft gereden met een vervalste chauffeur kaart. De politie roept alle lijnbushouders op, om extra controle uit te oefenen op de buschauffeurs en erop toe te zien dat zij de nodige documenten bij zich hebben. Er zullen maatregelen worden getroffen tegen buschauffeurs die de wettelijke regels niet naleven.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X