maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Nita Ramcharan krijgt onderscheiding: Ridder in de Orde van oranje Nassau

lees ook ...

Nieuwe maatregelen en steun voor DC’s besproken met Pr...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een uitgebreide bespreking gehad met het korps van districtscommissarissen om belangrijke kwesties met betrekking tot de ontwikkeling van de gemeenschappen te ...

Journalist Nita Ramcharan is op de residentie van de Nederlandse ambassadeur verrast met een koninklijke onderscheiding. Namens koning Willem-Alexander werd ze benoemd tot ‘Ridder in de Orde van Oranje Nassau’ tijdens een bescheiden ceremoniële bijeenkomst waarbij ambassadeur Walter Oostelbos de onderscheiding opspeldde.

Met bijna veertig jaar ervaring in de journalistiek heeft Ramcharan haar sporen verdiend, zowel in Suriname, de regio als in Nederland. De onderscheiding kwam voor haar als een complete verrassing, aangezien ze naar de ambassade was uitgenodigd onder het voorwendsel van een gesprek met de ambassadeur op zijn residentie.

Oostelbos, zelf ook een voormalig journalist, waardeert de kritische nieuwsvergaring op de website van Ramcharan, die volgens hem van groot belang is voor vrijheid en democratie. In dit kader prees hij de verdiensten van Ramcharan, die medeoprichter is van de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ). Hij benadrukte dat de recente ontwikkelingen in Suriname aantonen dat persvrijheid daar een kostbaar goed is dat moet worden behouden en verdedigd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNita Ramcharan krijgt onderscheiding: Ridder in de Orde van oranje Nassau