maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

NiNsee-voorzitter en VIDS in Suriname voor gesprek over slavernijverleden

lees ook ...

Minister Mathoera belooft versterkte samenwerking tussen Def...

Het aantal inbraken en gewelddadige berovingen is gestegen, wat zorgen baart bij het ministerie van Defensie. Minister Krishna Mathoera van Defensie heeft aangekondigd dat haar ministerie meer onderst...

Een delegatie van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) bevindt zich momenteel in Suriname om de samenwerking met VIDS te versterken. NiNsee, een kennis- en onderzoekscentrum over het Nederlandse slavernij- en koloniale verleden en de gevolgen daarvan, heeft ook een kennismakingsbezoek gebracht aan VIDS.

Het werk van NiNsee richt zich voornamelijk op het transatlantische slavernijverleden en de impact ervan op de huidige samenleving. Linda Nooitmeer, voorzitter van NiNsee, benadrukte tijdens het bezoek de bereidheid om de Inheemse gemeenschappen te ondersteunen in hun emancipatieproces. Er zijn afspraken gemaakt voor verdere contacten en samenwerking tussen VIDS en NiNsee.

Tijdens het bezoek heeft Muriel Fernandes, voorzitter van VIDS, een exemplaar van het Jubileumsboek ’30 jaar VIDS: Standvastig op de moeizame weg naar de toekomst’ overhandigd aan de voorzitter van NiNsee.

Nooitmeer en vertegenwoordigers van de VIDS. Foto: VIDS

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNiNsee-voorzitter en VIDS in Suriname voor gesprek over slavernijverleden