zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Nigeriaanse experts in gesprek met vp Brunswijk over herbebossingsproject

lees ook ...

Brunswijk waarschuwt criminelen: “Geen grappen meer, w...

In een krachtige toespraak tijdens een zitting van De Nationale Assemblee heeft vicepresident Ronnie Brunswijk verklaard dat de tijd van praten over veiligheid voorbij is en dat het nu tijd is voor co...

Met de toenemende gevolgen van klimaatverandering is het wereldwijd cruciaal om actie te ondernemen op het gebied van herbebossing. Suriname, bekend als een van de groenste landen ter wereld, ziet de noodzaak in van herplanting na houtkapactiviteiten. Muyi Kazim en Olu Ajayi, adviseurs van het Nigeriaanse Kazona Maycroft Consulting Ltd., benadrukten dit belang tijdens een beleefdheidsbezoek op woensdag 20 maart 2024 aan vicepresident Ronnie Brunswijk.

Hun organisatie, die zich toelegt op de financiering en uitvoering van herbebossingsprojecten, is in Suriname om een voorstel te bespreken voor een pilotproject in het oostelijke deel van het land, specifiek in de gebieden Langahoekoe, Wanhatti, Ricanaumofo, Adjuma Kondre, Peto Ondro en Moengo Tapoe. Dit gebied, dat ruim 20.000 hectare beslaat en vrij is van mijnbouwactiviteiten, is geselecteerd voor het herbebossingsinitiatief. VP Brunswijk heeft zijn steun uitgesproken voor dit initiatief en zal het bespreken met president Chandrikapersad Santokhi.

Het pilotproject, dat naast milieuherstel ook bijdraagt aan het scheppen van werkgelegenheid voor lokale gemeenschappen, is bedoeld om gedurende 10 tot 15 jaar te lopen, met een optie tot verlenging afhankelijk van de beschikbare fondsen. Dit project ondersteunt tevens diverse VN Duurzame Ontwikkelingsdoelen, waaronder het bestrijden van armoede.

De uitvoering en coördinatie zullen in handen zijn van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), met steun van directeur Ruben Ravenberg. Tijdens het gesprek met de vp waren ook Meredith Vitoli, directeur van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), en andere belangrijke stakeholders aanwezig.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNigeriaanse experts in gesprek met vp Brunswijk over herbebossingsproject