donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
2.3
(3)

Nieuwsschrijver DNA verdraait eed Gracielle Sluisdom

lees ook ...

‘Building Resilience Project’ in Suriname

Ter afsluiting van de training 'Building Resilience Project in Vulnerable Communities' die in februari van start ging, hielden de getrainden op vrijdag 15 september een simulatie om hun opgedane kenni...

In een berichtgeving van de nationale assemblee op hun website over de toetreding van Gracielle Sluisdom tot de Nationale assemblee, staat er een zin die elke Surinamer de haren ten berge moet doen rijzen.

 

 

Bij de beëdiging zou het nieuwe lid, volgens de schrijver van het bericht hebben gezegd: Zo ware helpe God, míj almachtig, terwijl het moet zijn: zo waarlijk helpe mij, Gód Almachtig. Dat kan toeval zijn, domme toeval, zelfs stupide toeval, maar het kan ook gewoon opzet zijn, omdat haar eed haast niet hoorbaar was.

De persoon die te laat met een microfoon aan kwam draven, viel haast in een stuip van het lachen vanwege haar eigen traagheid, maar Gracielle heeft voor wie het heeft kunnen horen, gezegd: zo waarlijk helpe mij, God Almachtig en niet omgekeerd. Ondergetekende heeft namelijk de telefoon naast het oor gehouden bij de uitspraak van de eed.

En of het nu opzet is of gewoon doodgewoon stommiteit van de schrijver van het stukje, er moet gewoon goed gelet worden op wie de berichten schrijft bij DNA, want soms rammelen de stukken van de taalfouten.

Trish

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwsschrijver DNA verdraait eed Gracielle Sluisdom