Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse ziekenhuizen redden het niet meer

Geplaatst

op

Surinaamse ziekenhuizen redden het niet meer

Voorzitter van de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR), Manodj Hindori laat weten dat de ziekenhuizen in Suriname geen financiële ruimte meer hebben en hierdoor vast zitten.

Van de algemene banken krijgen ze al nul op het rekest.De banken zijn niet langer in de positie om nog leningen te verstrekken aan de ziekenhuizen door de strengere controle op de geldhoeveelheid in het land. Door uitblijven van betalingen door verzekeringsmaatschappijen raken de ziekenhuizen in financiële problemen. De verzekeringsmaatschappijen doen er gemiddeld drie maanden over om de ingediende nota’s te controleren en uit te betalen. Tegenover de Times of Suriname zegt Hindori dat er crisisbeleid komt.

Er zal onder andere maandelijks aan de verzekeringsmaatschappijen gevraagd worden om geld voor te schieten. De ligdagtarieven in ziekenhuizen zullen ook aangepast moeten worden aan de huidige economische realiteit. Tevens geldt dit voor de tarieven voor dienstverlening. De overheid wil een aanpassing van iets meer dan tien procent. De ziekenhuizen willen ruim twintig procent meer om financieel rond te komen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Nieuws Report: Avondvierdaagse telt ruim 5200 deelnemers

Geplaatst

op

By

De Bedrijven Vereniging Sport en Spel, BVSS, heeft vandaag een aanvang gemaakt met hun vijf en vijftigste avondvierdaagse. Dit jaar telt de
avondvierdaagse ruim 5200 deelnemers. Ondanks het onweer verschenen veel van de lopers en natuurlijk ook de passieve lopers op de been om van het grootste sport evenement van Suriname te genieten.

Lees verder

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Meest gelezen