Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse ziekenhuizen redden het niet meer

Geplaatst

op

Surinaamse ziekenhuizen redden het niet meer

Voorzitter van de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR), Manodj Hindori laat weten dat de ziekenhuizen in Suriname geen financiële ruimte meer hebben en hierdoor vast zitten.

Van de algemene banken krijgen ze al nul op het rekest.De banken zijn niet langer in de positie om nog leningen te verstrekken aan de ziekenhuizen door de strengere controle op de geldhoeveelheid in het land. Door uitblijven van betalingen door verzekeringsmaatschappijen raken de ziekenhuizen in financiële problemen. De verzekeringsmaatschappijen doen er gemiddeld drie maanden over om de ingediende nota’s te controleren en uit te betalen. Tegenover de Times of Suriname zegt Hindori dat er crisisbeleid komt.

Er zal onder andere maandelijks aan de verzekeringsmaatschappijen gevraagd worden om geld voor te schieten. De ligdagtarieven in ziekenhuizen zullen ook aangepast moeten worden aan de huidige economische realiteit. Tevens geldt dit voor de tarieven voor dienstverlening. De overheid wil een aanpassing van iets meer dan tien procent. De ziekenhuizen willen ruim twintig procent meer om financieel rond te komen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |