Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nieuws: vluchten tussen Suriname en Nederland worden niet stopgezet, maar aangepast

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 10 02 At 13.29.39 300x186

De vluchten die tussen Suriname en Nederland waren gepland zullen niet worden stopgezet maar aangepast. Volgens enkele voorwaarden zullen de vluchten worden uitgevoerd. Aangezien het aantal covid-gevallen in Suriname aan het toenemen is, is de overheid van Suriname genoodzaakt dit besluit aan te passen.

In een spoed persconferentie hebben de ministers van Volksgezondheid en Transport, Communicatie en Toerisme het besluit besproken. Eerder heeft de president Chan Santokhi aangegeven dat het luchtruim tussen Suriname en Nederland weer gesloten zou worden. Ook is er overleg geweest met de betrokkenen over het uitvoeren van de vluchten.

Op de vrijdag zullen er normaal vluchten worden uitgevoerd. De mensen zullen in zelfquarantaine gaan. Bij vluchten die van 4 tot en met 11 oktober worden uitgevoerd, zullen mensen een negatieve Covid-19 test moeten overleggen die niet ouder mag zijn dan 72 uur. De mensen moeten verplicht in quarantaine.

Er zullen naast Nederland ook vluchten worden uitgevoerd naar andere bestemmingen.

Culturu.com

 

Foto-bron: CDS

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ramta
vrijdag 2 oktober 2020 20:17

Corona. Bouterse had het gestopt. Nu gaat het open. Ik snap dat de economie zo weer wat geld kan verdienen. Maar let goed op hoor die ouderen moeten dan binnen blijvenAdvertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen