Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nieuws Report: Kwestie LBO Brokopondio

Geplaatst

op

door
4 Reacties

4
Reageer op dit artikel

1000
Prim

ik heb die feti gezien. leek wel winti. en die meneer is gaan weghalen ja. maar ja . ander keer moet hij de politie bellen en hopen dat ze snel komen. wat ik me afvraag. waar waren andere leerkrachten. konden de andere hem niet gaan helpen. als ouder vertrouw ik mijn kind aan de school en als er een feti uitbreekt ga ik ervan uit dat de school optreed. en als de minister deze man al heeft ontslagen zonder goed onderzoek dan moet de minister met ontslag. dat ding is nu wie heeft er gelijk. ander keer zal deze meneer… Lees verder »

Tessa

Hij heeft wel hard opgetreden maar dat moet en mag niet de rede zijn om hem brooddoos te maken. schande. schande schande

Desi

misschien was de minister dronken toen hij hem ontsloeg. minister toch. eerst iemand op non actief zetten en dan de zaak goed onderzoeken .als blijk dat hij onschuldig is dan treed hij gewoon weer in dienst. dat hij in de stinkende politie cel was. mi gado. een leerkracht die op zn werk was. wie heeft hem opgesloten? die moet je aan zn oor trekken. meester.. je kent je rechten? als je onschuldig bent hebben ze je te hard aangepakt. sari tori

Maritha

Hallo.Ze is geen hond dat hij haar zo sleept. leek wel als dat kind bewusteloos was. als winti had dan praat je met de winti. hij hoeft geen ontslag, maar wel een standje dat hij dat meisje niet zo moest slepen. als het jou kind was en je ziet een man je kind zo slepen op de grond. da na winti mi bo kisi. til haar op. en als je niet kan. bel de politie. bel 115.Advertentie

Suriname

Geen monetaire financiering meer door aanpassing Bankwet

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Financiën en de Centrale Bank van Suriname (CBvS) zijn overeengekomen dat in de aangepaste Bankwet het Artikel 21, dat de verstrekking van voorschotten regelt, geheel komt te vervallen. Het concept van de aangepaste Bankwet wordt binnenkort aan De Nationale Assemblée (DNA) voor behandeling.

De Staat heeft op 31 januari 2019 bij de CBvS, onder leiding van de toenmalige governor Glenn Gersie, een beroep gedaan op Artikel 21 van de Bankwet. Hierbij is er op basis van de goedgekeurde begroting van 2018 een voorschot van SRD 670 miljoen verstrekt door de CBvS met schatkistpapier als onderpand. De Staat heeft in augustus 2019 dit voorschot afgelost en het hiermee uitgegeven schatkistpapier afgewikkeld. 

In dezelfde maand heeft de Staat op basis van de goedgekeurde begroting van 2019 opnieuw een beroep gedaan op Artikel 21 van de Bankwet en verstrekte de CBvS, onder leiding van governor Robert van Trikt, SRD 648 miljoen aan voorschot met schatkistpapier als onderpand. Dit bedrag zal ook binnen zes maanden worden afgelost.

Met deze transacties heeft de Staat per saldo SRD 22 miljoen in nominale termen afgelost op de voorschotten die onder Artikel 21 zijn geleend, stelt Financiën. Uitgedrukt in percentage van het Bruto Binnenlands Product is dit tevens een relatieve verlaging van de schuld van de overheid. Het Algemeen Bureau voor de Statistiek heeft volgens het persbericht van Financiën net bekendgemaakt, dat in 2018 de economie verder is gegroeid en het Bruto Binnenlands Product met bijna SRD 2 miljard hoger ligt dan in 2017. Ook in 2019 is er sprake van toegenomen productie, waardoor de schuldquote dus zowel absoluut als relatief daalt.

Volgens het ministerie werken technici onder auspiciën van het Monetary and Fiscal Policy Coordination Comite, een beleidssamenwerking tussen Financiën en de CBvS, gestadig verder aan een pakket van monetaire en fiscale maatregelen die de prijs- en koersstabiliteit verder moeten kunnen garanderen.

Lees verder

Suriname

Ruiz Kartoredjo: “ik ben al in 2020”

Geplaatst

op

door

“Ik ben al in 2020”, dit zegt Ruiz Kartoredjo die in 2020 het nieuwe bestuur van Junior Chamber International (JCI) Nilom zal leiden. Het bestuur is donderdag bij enkele kandidaatstelling gekozen tijdens een druk bezochte algemene ledenvergadering. Mijn team en ik zijn super gemotiveerd om de organisatie te leiden en te dienen,” zegt een Kartoredjo. 

Tijdens de vergadering mochten de kandidaten hun motivatie geven waarom zij voor een bestuursfunctie hebben gekozen. Hierna volgde de stemming. Met overtuigende speeches was duidelijk te merken welke richting het bestuur wil opgaan het komende jaar. Zeker met het oog op het 50-jarig bestaan in 2020, wordt dit gezien als de gouden editie voor JCI Nilom. Het thema voor het komend jaar is Empower, Progress, Celebration. Met dit thema wil het gekozen bestuur zorgen voor meer erkenning van de inzet van de leden, continuïteit, kwaliteit, structuur en verbetering intern en extern van de organisatie. 

Het nieuwe bestuur bestaat uit: Virgil Martels (Local Treasurer), Urvin Keerdijk (Local Secretary), Joseph Deonarain (Vice President External), Dion Bruce (Vice President Internal), Andy Tjoe A Long (Executive Vice President) en Ruiz Kartoredjo (Local President). 

Lees verder

Meest gelezen

X