Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nieuws Report: Kwestie LBO Brokopondio

Geplaatst

op

door
4 Reacties

4
Reageer op dit artikel

1000
Prim

ik heb die feti gezien. leek wel winti. en die meneer is gaan weghalen ja. maar ja . ander keer moet hij de politie bellen en hopen dat ze snel komen. wat ik me afvraag. waar waren andere leerkrachten. konden de andere hem niet gaan helpen. als ouder vertrouw ik mijn kind aan de school en als er een feti uitbreekt ga ik ervan uit dat de school optreed. en als de minister deze man al heeft ontslagen zonder goed onderzoek dan moet de minister met ontslag. dat ding is nu wie heeft er gelijk. ander keer zal deze meneer… Lees verder »

Tessa

Hij heeft wel hard opgetreden maar dat moet en mag niet de rede zijn om hem brooddoos te maken. schande. schande schande

Desi

misschien was de minister dronken toen hij hem ontsloeg. minister toch. eerst iemand op non actief zetten en dan de zaak goed onderzoeken .als blijk dat hij onschuldig is dan treed hij gewoon weer in dienst. dat hij in de stinkende politie cel was. mi gado. een leerkracht die op zn werk was. wie heeft hem opgesloten? die moet je aan zn oor trekken. meester.. je kent je rechten? als je onschuldig bent hebben ze je te hard aangepakt. sari tori

Maritha

Hallo.Ze is geen hond dat hij haar zo sleept. leek wel als dat kind bewusteloos was. als winti had dan praat je met de winti. hij hoeft geen ontslag, maar wel een standje dat hij dat meisje niet zo moest slepen. als het jou kind was en je ziet een man je kind zo slepen op de grond. da na winti mi bo kisi. til haar op. en als je niet kan. bel de politie. bel 115.Advertentie

Suriname

Schoolvervoer middelbare scholieren Suralcoweg gegarandeerd

Geplaatst

op

door

Het schoolvervoer van de jongeren aan de Suralcoweg, in het district Para, is gegarandeerd.  Dat zegt Meriam Asodanoe, de jongeren voorzitter van de NDP. Deze problematiek heeft zij onder de aandacht gebracht van een adviseur van president Desire Bouterse in Canada, Siegfried Jalink. Hij is bereid gevonden om de kosten van het schoolvervoer tot en met augustus te betalen.

De bedoeling is om in de grote vakantie een bezoek te brengen aan minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om te praten over de continuïteit van het vervoer van deze groep met ingang van het komend schooljaar.

Het veiligstellen van het schoolvervoer is een opluchting voor zowel de ouders als de scholieren. De afstand van huis naar de hoofdweg is vaak beangstigend geweest. Om vier uur ‘s ochtends moesten scholieren in het donker  lopen om daarna te stappen in een staats- of schoolbus. De Suralcoweg is nog niet van straatverlichting voorzien. Asodanoe zal zich er sterk voor maken, dat hierin verandering komt.

Personen in deze weg zijn vaker het slachtoffer geworden van onder andere berovingen en verkrachtingen. Het is zelfs voorgekomen, dat zij lijken zijn tegengekomen die langs de weg waren gedumpt. Door het veiligstellen van het schoolvervoer zullen deze zaken tot het verleden gaan behoren.

Lees verder

Suriname

Minister Chotkan bezoekt Zorg en Hoop

Geplaatst

op

door

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft op maandag 17 juni een veldbezoek gebracht aan de omgeving Zorg en Hoop. In dat gebied worden er namelijk asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd.

Volgens de bewindsman staat de infrastructuur hoog op de prioriteitenlijst van het departement waar hij leiding aan geeft.

De buurtbewoners zijn ingenomen met deze ontwikkeling, omdat enkele straten in zeer slechte staat verkeren. Aan de minister is gevraagd om drempels en of plateaus te plaatsen voor de veiligheid, omdat er vaak na asfalteringswerkzaamheden harder wordt gereden. Het voorstel geniet de aandacht van minister Chotkan. Het asfalteringsproject is in maart aangevangen en de werkzaamheden liggen in handen van de aannemer Tjongalanga.

Lees verder

Meest gelezen

X