donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
4.5
(2)

Nieuwkomer Grachelle Sluisdom pleit voor welzijn van Surinamers in maiden speech

lees ook ...

Kanapé keurt uitspraken VHP-top af

ABOP-fractieleider is geen voorstander voor het vervangen van ministers in een korte tijd voor de verkiezingen. Nieuwe ministers zullen niet de ruimte hebben om beleid te maken binnen enkele maanden. ...

Grachelle Sluisdom, het nieuwe lid van De Nationale Assemblee (DNA), wil als jonge politica  een rolmodel zijn voor jongeren. In haar ‘maiden speech’ benadrukte ze haar toewijding aan het welzijn van alle Surinamers, met speciale aandacht voor vrouwen en jongeren. Sluisdom vervangt Sham Binda, die in februari 2023 overleed. Tijdens de recente verkiezingen stond Sluisdom op de 11e plaats op de VHP-lijst in Paramaribo.

Sluisdom uitte haar zorgen over de morele achteruitgang in de samenleving, met name verwijzend naar gebeurtenissen zoals die van 17 februari 2023 en gewelddadige incidenten onder scholieren die circuleren op sociale media. Ze beloofde zich in te zetten voor onderwijs en de sociale omgeving van kinderen. Daarnaast pleitte ze voor bewustwordingsactiviteiten en het aanleren van waarden en normen aan jongeren om hen weer trots en zelfverzekerd te maken als Surinamers.

Als jonge en enthousiaste politica heeft Sluisdom de intentie om veel te leren van haar werk en collega’s in de DNA. Ze zal zich waardig profileren en een stem worden voor ondernemers in het parlement. President Chandrikapersad Santokhi beschreef Sluisdom als een hardwerkende ondernemer die op microniveau actief is op verschillende gebieden. Hij benadrukte dat Sluisdom de plaats inneemt van een ondernemer, Sham Binda, en dat ze een belangrijke rol zal spelen in het vertegenwoordigen van de belangen van ondernemers in het parlement.

Santokhi, tevens voorzitter van de VHP, noemde ook dat professor Ryan Nannan oorspronkelijk was aangewezen om Binda te vervangen, maar dat hij plaats maakte voor een jonge, hardwerkende Surinamer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwkomer Grachelle Sluisdom pleit voor welzijn van Surinamers in maiden speech