woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwjaarsboodschap aan de president

lees ook ...

Geen visum naar de VS tussen 31 juli en 23 augustus

De Amerikaanse ambassade in Paramaribo heeft meegedeeld dat er ‘personeelswijzigingen’ plaatsvinden tussen 31 juli en 23 augustus dit jaar. Hierdoor is het tijdelijk niet mogelijk om een visum naar Am...

Met volle aandacht en een positieve houding heb ik de nieuwjaars boodschap van onze president in mij opgenomen. In die boodschap worden broeders en zusters, brada nanga sisa en famiri aangesproken.

De president is enigszins trots op het feit dat er puin is geruimd van de regeer periode voor hem. Dat is toch een prestatie? Het is wel gemakkelijk om de weg van de minste weerstand te kiezen en je daarvoor op de borst te slaan. In plaats van productie te verhogen wordt meer Staatsinkomen gezocht door de meest asociale en wreedste leenheer (IMF)aan te trekken.

Valse hoop
Salarissen van ambtenaren zijn betaald zonder leningen. Allemaal op eigen kracht. En ja de president zegt zelf dat het de bevolking pijn gedaan heeft. Toch gaat hij daarmee door.
In 2021 is er prudent beleid gevoerd en de maatregelen die zijn getroffen waren niet makkelijk. Daarvoor spreekt de president zijn dankbaarheid uit aan het volk. Hij is positief ingesteld want nu met IMF in de race naar economische stabiliteit zullen Surinamers veel beter af zijn.
Dit zijn de woorden van hoop die de president ons voorschotelde voor 2022.

Belasting schijven worden omlaag gedaan, verschoven en wat er ook nog meer gedaan wordt om het leed te verzachten. Een goede berekening leerde dat dit nauwelijks enig effect heeft voor betrokkenen. De weg van de minste weerstand volgen; elke president kan dat. Ook de vorige. Die leende a la dol om zijn volk “te voeden”.

Armen uitputten
Deze president leent niet, hij voert prudent beleid en gaat in de portemonnee van zijn allerarmsten en neemt het laatste beetje kleingeld er ook nog uit. En geeft in de plaats geen gedegen uitgestippeld sociaal beleid zoals beloofd. Terwijl de armen armer worden en de middenstanders tot armoe vervallen. De allerarmsten in alle rassen van deze bevolking voelen dit als mishandeling en kunnen nergens naartoe om hun recht te zoeken. Maar er is nog meer. Want de overheid is nog niet klaar met saneren. Dit is maar het begin. Het verarmde volk dat begrijpt dat zij in de meerderheid zijn, kunnen met samenwerking actie voeren en lotsverbetering eisen.

Stembus
Maar ja, als vader des vaderlands moet je het volk aan elke begin van het nieuwe jaar een boodschap van hoop geven. Ook aan het begin van 2021 kregen wij een boodschap van hoop te horen. Maar kregen een andere uitkomst in de plaats. Wij blijven positief. En kijken wat er nog meer op ons afkomt. Overleven zullen wij. Wanneer wij over drie jaar naar de stembus gaan echter moeten wij dat met meer verstand doen. President u denkt vast, ach dit volk vergeet toch zo snel. Politici zijn snel vergeven en daar gaan we weer! Maar het zou kunnen dat men met u afrekent voor alle leugens en pijn waarmee u het grootste deel van het volk belast.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnNieuwjaarsboodschap aan de president