zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuwe wet Ruimtelijke Ordening: een belangrijke stap voor Suriname

lees ook ...

Politie Saramacca voert snelheidscontroles op: Zes rijbewijz...

Onlangs heeft de politie van het district Saramacca aangekondigd dat de handhaving binnen het kader van ‘Operatie Zero Tolerance’ aanzienlijk is opgeschroefd. Deze operatie, gericht op het verbeteren ...

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening & Milieu (ROM) hield gisteren een belangrijke infosessie in het Lallarookhgebouw, waarin Mr. Carol-Ann Tjon-Pian-Gi de ‘Conceptwet ruimtelijke ordening’ presenteerde aan minister Marciano Dasai van ROM.

Minister Dasai benadrukte dat na vele jaren van discussie en inspanning het tijd is om de huidige stedenbouwkundige wet, die dateert uit 1972, te herzien. Gezien de aanzienlijke veranderingen in behoeften en ambities is een nieuwe wet noodzakelijk, aldus de minister. Hij merkte op dat er tegenwoordig veel economische activiteiten plaatsvinden in verschillende sectoren, zoals recreatie, energie, landbouw, mijnbouw, en olie- en gaswinning. Het is de taak van het ministerie om ervoor te zorgen dat deze ontwikkelingen goed worden gefaciliteerd en dat er rust en ordening wordt gebracht in het ruimtelijke beleid om te zorgen voor een duurzame toekomst voor Suriname.

Advocaat Tjon-Pian-Gi werd het afgelopen jaar benaderd door het ministerie om als consultant mee te werken aan de wet. Ze benadrukte dat er momenteel geen specifieke wet voor ruimtelijke ordening bestaat in Suriname. Hoewel er wel wetten en regelingen zijn die bepaalde aspecten van ruimtelijke ordening behandelen, ontbreekt het aan centrale coördinatie. De nieuwe wet beoogt dit aan te pakken door middel van ordeningsinstrumenten zoals structuurplannen, bestemmingsplannen en ruimtelijke inrichtingsplannen.

Tjon-Pian-Gi merkte op: “We hebben lange tijd gewerkt aan dit concept en zijn er sinds vorig jaar mee bezig. Het is een belangrijke mijlpaal.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe wet Ruimtelijke Ordening: een belangrijke stap voor Suriname