dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe wet- en regelgeving bouw- en vergunningenbeleid in de maak

lees ook ...

Onderwijsminister Ori: “Strenge maatregelen tegen inac...

Er is een begin gemaakt met het daadwerkelijk saneren van het ambtenarenapparaat. Minister Henri Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur maakte bekend dat 1.032 medewerkers van zijn ministerie van de...

Er wordt in verband met de nieuwe beleidsinzichten bij het ministerie van Openbare Werken (OW) en het beter structureren van de infrastructuur binnen dit departement gewerkt aan nieuwe wet- en regelgevingen met betrekking tot het bouw- en vergunningsbeleid. Dit nieuwe beleid werd vrijdag middels een persconferentie officieel gelanceerd.

Tijdens deze bijeenkomst zijn er diverse presentaties gehouden en is het beleid op de verschillende directoraten en afdelingen van het OW-ministerie met betrekking tot regels, wetgevingen en allerhande vergunningen uiteengezet. Verder is gesproken over aangepaste regelgevingen bij alles waarvoor een vergunning vereist is zoals bouwvergunningen ten behoeve van woonhuizen, zakenpanden en andere bouwwerken op terreinen met name woonwijken.

Er is aandacht besteed aan verkavelingsvergunningen betreffende commerciële als familieverkavelingen alsook verkeersvergunningen ten behoeve van drempels, bestratingen, bermen en parkeervakken. De presentaties inzake vergunningen ten behoeve van duikers, primaire, secundaire en tertiaire kanalen, steigers, bruggen en wegen zijn ook met heel veel belangstelling gevolgd door de aanwezige media. Het is belangrijk dat bij alle vergunningen de uitvoering wordt gedaan via een ingenieursbureau of een consortium daarvan.

Minister Riad Nurmohamed spreekt de hoop uit dat middels de nieuwe regels zaken ordelijker verlopen en dat burgers niet zomaar iets opzetten die niet voldoet aan de wetten en regels. “Het moet volgens de regels gebeuren,” zei Nurmohamed.

Via OW zal gewerkt worden aan versterking van de controle ter naleving van de nieuwe regels. Openbare Werken zal een sterke campagne voeren, zodat burgers op de hoogte blijven van de nieuwe regels.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe wet- en regelgeving bouw- en vergunningenbeleid in de maak