zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuwe voorzitter leidt Suriname Business Forum naar innovatie en groei

lees ook ...

Oudere man dood aangetroffen in woning: politie onderzoekt v...

A.R. Alimohamed (78) is dood aangetroffen in zijn woning aan de Twee Kinderenweg. Het lichaam werd gekneveld aangetroffen en verkeerde in een vergevorderde staat van ontbinding, terwijl zijn handen en...

Steven Debipersad, docent aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname, is verkozen tot de nieuwe voorzitter van het Suriname Business Forum (SBF). Hij wordt bijgestaan door Robert de Clercq, secretaris van het ministerie van Financiën & Planning, en Armand Zunder van Ravaksur. Het SBF-bestuur heeft een ambtstermijn van 12 maanden en heeft als doel om duurzame en innovatieve werkgelegenheid en ondernemerschap te bevorderen, met speciale aandacht voor sectoren zoals Agroprocessing, Business Process Outsourcing, ICT en Toerisme.

Het SBF streeft ernaar om een gunstig ondernemingsklimaat te creëren waarin Surinaamse bedrijven kunnen gedijen, wat uiteindelijk zal leiden tot meer banen en welvaart. Opgericht in 2006 onder president Ronald Venetiaan, richt het SBF zich op het ondersteunen van het midden- en kleinbedrijf, dat een essentiële rol speelt in de Surinaamse economie.

Het forum vertegenwoordigt verschillende belanghebbenden, waaronder ondernemersverenigingen, fabrikantenverenigingen, kamers van koophandel, vakbonden, academische instellingen en ministeries. Het Suriname Business Development Center (SBC), als uitvoerende arm van het SBF, is belast met het coördineren van zakelijke en handelsbevorderende diensten en het uitvoeren van programma’s zoals het succesvolle cocos project in samenwerking met het International Trade Center. Gilbert van Dijk staat aan het hoofd van het SBC.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe voorzitter leidt Suriname Business Forum naar innovatie en groei