dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe VN-coördinator brengt bezoek aan president Santokhi

lees ook ...

President Santokhi ontvangt update over veiligheid en Operat...

President Chan Santokhi kreeg vrijdag een update over de veiligheidssituatie in Suriname van de Nationale Veiligheidscommissie. Tijdens de bijeenkomst werden de statistieken van de afgelopen twee weke...

Joanna Kazana, de recent benoemde Resident Coordinator van de Verenigde Naties voor Suriname, bracht op 8 mei 2024 een beleefdheidsbezoek aan president Chandrikapersad Santokhi. Tijdens het bezoek op het kabinet van de president was minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking aanwezig. President Santokhi verwelkomde de coördinator hartelijk in ons land en benadrukte de goede samenwerking met de Verenigde Naties. Hij herinnerde zich ook het bezoek van de secretaris-generaal van de VN, António Guterres, aan Suriname in 2022, dat een diepe indruk had achtergelaten.

President Santokhi gaf een overzicht van het gevoerde beleid door de regering Santokhi-Brunswijk en lichtte de hervormingsmaatregelen toe die de regering heeft doorgevoerd. Hij benadrukte dat er aanzienlijke macro-economische vooruitgang is geboekt, maar dat dit gepaard is gegaan met offers voor de gemeenschap. De regering streeft ernaar het leven van de burgers te verbeteren en wil vooral teruggeven na jaren van zware inspanningen.

Coördinator Kazana bedankte president Santokhi voor de ontvangst en de goede samenwerking tussen de VN en Suriname. Ze feliciteerde het staatshoofd met de succesvolle organisatie van de ACS-top die momenteel plaatsvindt in Paramaribo, en benadrukte dat de VN in Suriname ernaar uitkijkt om de goede interdepartementale samenwerking voort te zetten. Diverse suborganisaties van de VN, waaronder de PAHO, FAO en Unicef, voeren projecten uit in ons land. In de komende periode zal er meer expertise-uitwisseling plaatsvinden om vooral kleine en middelgrote ondernemers te ondersteunen. Kazana herinnerde eraan dat secretaris-generaal Guterres Suriname inderdaad een speciale plek geeft en ons land als voorbeeld noemt van een duurzaam en groen beleid, waarbij de bossen goed worden behouden. Ze prees ook de vergrote zichtbaarheid van Suriname op internationale fora, waaronder de Ecosoc, de economische raad van de VN.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe VN-coördinator brengt bezoek aan president Santokhi