dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuwe verkeerslichten verhogen veiligheid op Surinaamse wegen

lees ook ...

Suriname en Jamaica versterken bilaterale betrekkingen voor ...

Suriname en Jamaica streven naar sterkere bilaterale betrekkingen en willen nieuwe mogelijkheden voor samenwerking en economische groei verkennen. Dit was het centrale thema tijdens het bezoek van de ...

Het verkeerslicht op het kruispunt van de J.A. Pengelstraat en de Gemenelandsweg is opnieuw operationeel. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) benadrukte tijdens de heringebruikname op dinsdag 9 april 2024 het belang van goed functionerende verkeerslichten voor de verkeersveiligheid in het land. De komende maanden zullen ook andere verkeerslichten worden vervangen, waardoor alle kruispunten in Paramaribo en andere delen van Suriname weer voorzien zijn van goed werkende verkeersregelinstallaties (VRI).

De vervanging van verouderde installaties is bedoeld om het verkeer beter te reguleren en het risico op ongelukken te verminderen. Minister Nurmohamed hoopt hiermee bij te dragen aan veiliger en vlotter verkeer in het land. Vorig jaar werd al een verkeersinstallatie in Nickerie na meer dan 10 jaar buiten werking te zijn geweest, opnieuw operationeel gemaakt. Dit jaar zullen ook installaties op andere locaties vervangen worden, zoals de Hk. Lachmonstraat/Coesewijnestraat, Hk. Pengelstraat/Redmondstraat, Hk. Steenbakkerijstraat/Domineestraat en Hk. Molenpad/Derbystraat.

Bijna alle verkeerslichten in Suriname moeten vervangen worden, waarbij sommige al dateren uit de jaren 1987. Deze vervangingen zullen gefaseerd plaatsvinden, afhankelijk van het beschikbare budget en prioriteiten. Soekhradj Ajay, waarnemend hoofd van de afdeling Verkeersmonitoring en digitale techniek, benadrukt het belang van het vervangen van verouderde verkeerslichten voor een soepeler verkeersverloop op de betreffende kruispunten.

Minister Nurmohamed kondigde ook aan dat het ministerie zal werken aan verbeterde wegmarkeringen om ongelukken te voorkomen en de verkeersveiligheid te vergroten. Er zullen meer controles plaatsvinden om ervoor te zorgen dat wegmarkeringen altijd goed zichtbaar en in goede staat zijn. Hij riep alle weggebruikers op om alert te zijn op de wegmarkeringen en de verkeersregels nauwkeurig op te volgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe verkeerslichten verhogen veiligheid op Surinaamse wegen