maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
5
(3)

Nieuwe verkeerslichten verhogen veiligheid op Surinaamse kruispunten

lees ook ...

Onderwijs in binnenland heeft politieke commitment nodig

Onderwijs in het binnenland blijft een groot zorgpunt voor opeenvolgende regeringen. De veiligheid van vooral vrouwelijke leerkrachten is niet gegarandeerd, er is een tekort aan foerage en goede onder...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft op dinsdag 9 april 2024 het vernieuwde verkeerslicht op de kruising van de J.A. Pengelstraat en Gemenelandsweg officieel in gebruik genomen. Deze stap markeert het begin van een landelijk project om de verkeersveiligheid in Suriname aanzienlijk te verbeteren door de vervanging van verouderde verkeerslichten op cruciale kruispunten in Paramaribo en daarbuiten.

“De functionaliteit van onze verkeerslichten is cruciaal voor de verkeersveiligheid,” benadrukte Nurmohamed. “Dit initiatief zal bijdragen aan een veiliger en vlotter verkeer, met als doel het aantal verkeersongelukken te verminderen.”

Het vervangingsprogramma omvat niet alleen de modernisering van de verkeersregelinstallaties maar ook de herziening van wegmarkeringen. De minister gaf aan dat er meer controles komen om de zichtbaarheid en staat van wegmarkeringen te waarborgen, essentieel voor het voorkomen van ongevallen.

De meeste verkeerslichten in Suriname dateren uit 2007, met enkele installaties uit de jaren ’80. De vervanging van deze systemen, samen met de verbetering van wegmarkeringen, vormt een kernonderdeel van de inspanningen van het ministerie om de verkeersveiligheid te verhogen. Soekhradj Ajay, waarnemend hoofd van de afdeling Verkeersmonitoring en digitale techniek, licht toe dat het een uitdaging was om sommige oude systemen operationeel te houden. “Door deze verouderde installaties te vervangen en de systemen aan te passen op basis van verkeersmetingen, kunnen we een soepeler verkeersstroom realiseren,” aldus Ajay.

Dit ambitieuze project, dat zich over de komende maanden zal uitstrekken, belooft een significante verbetering van de verkeersveiligheid en -efficiëntie in Suriname. Minister Nurmohamed roept alle weggebruikers op om alert te blijven en de verkeersregels te respecteren, terwijl het land werkt aan deze belangrijke upgrades.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe verkeerslichten verhogen veiligheid op Surinaamse kruispunten