donderdag 30 november 2023
28.1 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe vergaderzaal De Nationale Assemblee binnen jaar gerealiseerd

lees ook ...

Regering kiest lokale aanpak voor goedkopere basisbenodigdhe...

De regering-Santokhi heeft haar inzet voor het verbeteren van de toegankelijkheid van basisgoederen aangekondigd met het lanceren van het project 'Basisgoederen tegen Betaalbare Prijzen'. President Ch...

Volgens de bouwplanning zal de nieuwe vergaderzaal en bijbehorende ruimtes binnen een jaar verrijzen op het terrein aan de Grote Combeweg en de Henck Aaronstraat. Op donderdag 21 september 2023 werd het bouwcontract officieel ondertekend door Vidjai Doerga Misier, directeur bij het ministerie van Openbare Werken, en aannemer Shailes Jankie, in aanwezigheid van waarnemend voorzitter Dew Sharman, Mahinderkoemar Jogi, voorzitter van de commissie Nieuwbouw DNA, en griffier Ruth de Windt.

Waarnemend voorzitter Sharman benadrukt het belang van de ziel van de organisatie in het nieuwe gebouw dat het symbool van democratie zal worden. Hij dringt aan op toewijzing van budget tijdens de suppletoire begroting. Geld is een uitdaging, maar mag geen vertraging veroorzaken, aldus Sharman.

Op 9 oktober 2023 wordt de officiële start gemarkeerd in aanwezigheid van regeringsleiders en parlement. Commissievoorzitter Jogi benadrukt het vastgestelde doel en de noodzaak van voortgang. Doerga Misier is overtuigd dat de vergaderzaal binnen de gestelde termijn gebruiksklaar zal zijn. Aannemer Shailes Jankie bevestigt vastberadenheid: “We gaan het binnen een jaar afronden.”

Directievoerder Derrick Emanuels is belast met de contract naleving en zal gedetailleerde voortgangsrapportages verstrekken aan het ministerie van Openbare Werken. Hij benadrukt de wens voor de hoogste kwaliteit en een stevige fundering voor de aanstaande regentijd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe vergaderzaal De Nationale Assemblee binnen jaar gerealiseerd