vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuwe Vakbond voor Personeel van RKBO-scholen in Suriname

lees ook ...

VHP-fractieleider uiting bezorgdheid over daling wisselkoers...

Asiskumar Gajadien, fractieleider van de VHP, heeft zijn bezorgdheid geuit over de recente daling van de wisselkoers bij de cambio's. Hij benadrukte dat deze schommelingen de samenleving schaden en da...

Het personeel belast met de schoonmaak en beveiliging van de 82 scholen van het Rooms-Katholieke Bijzonder Onderwijs (RKBO) heeft besloten zich te verenigen.

Onder leiding van vakbondsleider Armand Zunder is de Rooms Katholieke Bijzonder Onderwijs Werknemersbond (RKWB) opgericht. Zunder, tevens voorzitter van de Progressieve Werknemers Organisatie (PWO), benadrukte dat na een uitvoerige voorbereidingsperiode de statuten van de bond in december 2023 werden gepubliceerd in het Advertentieblad van de Republiek Suriname.

De nieuwe vakbond omvat het wachters- en schoonmaakpersoneel van de RKBO-scholen, waarvan 43 zich bevinden in Paramaribo, Wanica en Para. In totaal zijn er ongeveer 250-300 wachters en circa 410 schoonmaaksters werkzaam. De vakbond zal binnenkort beginnen met het registreren en mobiliseren van de leden.

Het bestuur van de vakbond bestaat naast Zunder uit Dwight Arias (ondervoorzitter), Dinesh Dinai (secretaris), Aniel Ramnandanlall (2e secretaris), Marciano Derby (penningmeester), Griffin Bruijnder (2e penningmeester), Christine Asmodikromo, Nanan Rampartab en Imro Wehl (commissarissen).

Tijdens de laatste bestuursvergadering werd besloten dat de vakbond streeft naar duurzame strategische samenwerkingsverbanden met andere vakbondsorganisaties. De aansluiting bij de oudste vakcentrale (1948), PWO, wordt beschouwd als de eerste strategische alliantie.

Binnenkort zal RKWB een algemene ledenvergadering houden, waarin de specifieke wensen van de leden worden besproken en vastgelegd in een wensenpakket. Dit wensenpakket zal vervolgens worden besproken met de vertegenwoordigers van het bestuur van de RKBO.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe Vakbond voor Personeel van RKBO-scholen in Suriname