zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuwe vakbond UvAV belooft nieuwe tijd voor Surinaamse arbeidsmarkt

lees ook ...

Renovatie Internaat Atjoni van start

Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur voert momenteel het Secondary Technical Education Support (STES) Project uit, gefinancierd door de Islamic Development B...

In een historische gebeurtenis die plaatsvond in het OWOS-gebouw, werd vrijdag de proclamatie van de Unie van Assertieve Vakbonden (UvAV) voltrokken, waarmee het de nieuwste vakcentrale van Suriname is geworden. De organisatie, geleid door een team van jonge en dynamische leiders, streeft ernaar om een krachtige stem te zijn voor werknemers in het land.

Jerrel MacIntosh, een prominent figuur in de Surinaamse vakbeweging, is benoemd tot voorzitter van de UvAV, terwijl Tannis Renfrum de rol van ondervoorzitter op zich neemt. Lloyd Pool vervult de functie van secretaris-generaal, terwijl Marciano Hellings de penningmeester is. Antoine Defares is aangesteld als tweede penningmeester, terwijl Astra Zebeda, Calvin April en Norman Banai de secretarissen zijn.

De naam van de vakcentrale, “assertief”, weerspiegelt haar doelstelling om op te komen voor de belangen van alle werknemers in Suriname. De oprichting van deze nieuwe vakcentrale, onder leiding van jonge leiders, belooft een frisse wind te brengen in de vakbeweging en deze aan te passen aan de behoeften van de moderne arbeidsmarkt.

“Bij deze nieuwe vakcentrale beloven we een bron van hoop te zijn voor alle werknemers. We streven naar rechtvaardige lonen, veilige werkomgevingen en gelijke kansen voor iedereen. We zullen vechten voor de rechten van alle werknemers, ongeacht hun ras, geslacht of religie, en we zullen nooit zwijgen in het aangezicht van onrechtvaardigheid,” verklaarde een woordvoerder tijdens de oprichtingsvergadering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe vakbond UvAV belooft nieuwe tijd voor Surinaamse arbeidsmarkt