donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
5
(2)

Nieuwe tarieven EBS “transparant en rechtvaardig”

lees ook ...

The exchange rate approaches the mythical SRD 35 to US$ leve...

On Friday, the exchange rate for the US dollar, as reported by the Central Bank of Suriname (CBvS), surpassed the enchanted threshold of SRD 35. A rate of SRD 37 for the US dollar is already used by a...

De N.V. Energie Bedrijven Suriname(EBS) heeft voor dit jaar verhoogde tarieven in de planning. De verwachting is dat mensen in de lage inkomsten klasse zwaar getroffen zullen worden, als dit voortgang vindt. De minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen heeft hierop gereageerd, in het ochtendprogramma Actueel van radio ABC op 17 maart. 

“Er moet bescherming zijn voor de laagste categorie in de samenleving. Het ministerie heeft samen met deskundigen, EBS, de Energie Autoriteit Suriname en Staatsolie, gewerkt aan een nieuwe tarievenstructuur die heel transparant en rechtvaardig is” zei de minister. De tarieven zijn reeds voorgehouden aan de regering. Deze kunnen alleen ingaan, wanneer de regering zijn goedkeuring geeft hiervoor.

Abiamofo zei verder dat het besluit van de regering van meerdere factoren afhangt. Het geheel moet passen in een pakket van maatregelen, die de overheid aan de samenleving moet presenteren. De pot voor subsidie maakt deel uit hiervan. “We gaan geen individuele maatregelen doorvoeren, maar de maatregelen moeten passen in een bepaald kader. En om dat kader vast te stellen, zijn we in goed contact met de sociale partners, waaronder de Staatsraad, vakbeweging, de Economische Raad. We willen in elk geval een pakket aan maatregelen aan de samenleving aanbieden”, is de informatie van de bewindsman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe tarieven EBS "transparant en rechtvaardig"