Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nieuwe Surinaamse regering treedt medio juli aan

Geplaatst

op

Chan Santokhi. Foto Facebook

De nieuwe Surinaamse regering onder leiding van Chan Santokhi treedt medio juli aan. Althans dat is het streven. De aankomend president van de Republiek Suriname heeft deze mededeling vandaag gedaan op een persconferentie van de nieuw gevormde coalitie bestaande uit de VHP, ABOP, NPS en PL. Volgens Santokhi is er constant overleg met president Desi Bouterse en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.

De machtsoverdracht moet eigenlijk op 12 augustus plaatsvinden, maar volgens Santokhi is de huidige coalitie bereid om dit eerder te doen. Op de persconferentie is geen exacte datum gepresenteerd, maar er zijn wel lopende afspraken met de regering Bouterse.

Op maandag 29 juni worden de nieuwe leden van De Nationale Assemblee beëdigd en toegelaten, waarna ook de verkiezing plaatsvindt van de voorzitter en vicevoorzitter van dit hoogste orgaan van staat. Dan zal het traject uitgezet worden voor het kiezen van de president en de vicepresident van het land. Dit zal spoedig gebeuren, omdat de bedoeling is om het bestuur van het land zo gauw als mogelijk over te nemen. 

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ettie
donderdag 25 juni 2020 22:47

Eindelijk lang leve de nieuwe regering

Tamara
vrijdag 26 juni 2020 00:37

De huidige coaltie (NDP) kan die 23.000.000 US $ niet betalen aan Oppenheimer dus zijn ze blij met de vroege inauguratie vd nieuwe president. De nieuwe regering zal ervoor moeten opdraaien.
Wat n vuile paarse smeerlappen. Schaamteloze roversbende.Advertentie

Suriname

Nog geen duidelijkheid over ministerskandidaten in Suriname

Geplaatst

op

1240

Het is nog steeds onduidelijk wie de nieuwe ministers posten zullen bekleden. De procureur generaal (PG) heeft een deel van de namen ontvangen voor het starten van een antecedenten onderzoek. Ook zijn er nog geen resultaten gestuurd naar coalitieleider Chan Santhoki.

Er zal beslist worden wie de ministersposten zullen invullen op basis van de bevindingen van de pg. Momenteel komen er principiële bezwaren boven water tegen de ministerskandidaten. De PG moet nog enkele namen ontvangen. Ook de ABOP moet nog enkele namen opsturen. Er moeten nog meer namen worden doorgegeven. De kandidaten van de NPS, Marie Levens (Onderwijs, Wetenschap & Cultuur) en Silvano Tjong-Ahin (Ruimtelijke Ordening & Milieu) zijn intussen al doorgestuurd nadat zij unanieme goedkeuring kregen van het NPS-congres zaterdag.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Suriname..President Chan Santokhi en Vice-President Ronnie Brunswijk treden aan op 16 juli

Geplaatst

op

Img 6609

De verkiezing van de twee functionarissen vindt plaats op maandag 13 juli om 10.00 uur tijdens buitengewone openbare DNA vergadering.

Hoewel er geen tegenkandidaten zijn ingediend, moeten op de vergadering minstens 34 Assembleeleden aanwezig zijn om de president en de vicepresident te kunnen kiezen. De BEP (2 zetels) heeft reeds eerder toegezegd de ondersteuning te zullen geven.
De samenwerkende coalitie heeft 33 zetels.

Na de overdracht van de regeermacht door president Desi Bouterse, volgt een gemotoriseerd defilé van de politie en het Nationaal Leger. De nieuwe president zal geflankeerd door de korpschef en de bevelhebber van het Nationaal Leger de passerende gemotoriseerde eenheden gadeslaan. In een dagorder is aangegeven wie allemaal betrokken zijn bij de organisatie. De komende week vinden er oefeningen plaats. Starnieuws verneemt dat aan de eenheid van het Korps Politie Suriname toegevoegd worden, peletons van de douane, Korps Penitentiaire Ambtenaren, Brandweer en het Korps Beveiliging en Bijstandsdienst.

Culturu.com—–Ferdinand Louis

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen