vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe stappen naar onderwijsverbetering in Suriname in dienstjaar 2024

lees ook ...

Brunswijk: “ABOP zal sterk scoren in Nickerie”

Ronnie Brunswijk, voorzitter van de politieke partij ABOP, zegt ervan overtuigd te zijn dat zijn partij in mei 2025 een goede beurt zal maken in Nickerie. Brunswijk baseert zijn optimisme op het grote...

President Chandrikapersad Santokhi belicht in zijn jaarrede voor 2024 de inzet van de Surinaamse regering voor onderwijsverbetering. Een belangrijk initiatief omvat de renovatie van scholen in diverse districten, waaronder Brokopondo, Commewijne, Coronie, Saramacca en Nickerie. Daarnaast meldt het staatshoofd dat twee projecten in samenwerking met de Islamic Development Bank (IsDB) in de afrondende fase zijn.

Het eerste project richt zich op het versterken van het Lager Beroepsonderwijs met de bouw van praktijkcentra in Atjoni, Brokopondo en Apoera. Het tweede project, ‘Secondary and Technical Education Support’, beoogt een verbeterde toegankelijkheid en kwaliteit van het secundair onderwijs.

Verder zijn deze week moderne schoolcampussen in Para en Moengotapoe opgeleverd, die ruimte bieden aan 1140 studenten, met speciale aandacht voor hen uit afgelegen gebieden. De regering heeft tevens gezorgd voor schoolvoeding om alle studenten te voorzien van een maaltijd.

President Santokhi kondigt aan dat de regering zich inzet om het onderwijsbudget voor studiefinanciering en toelagen te vergroten. Hiermee wil de regering studenten ondersteunen met financiële steun en moderne leermiddelen zoals goede internetfaciliteiten, boeken, computers en ICT-lokalen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe stappen naar onderwijsverbetering in Suriname in dienstjaar 2024