maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuwe stappen gezet in samenwerking Suriname en Frans-Guyana

lees ook ...

Consument en producent betalen oneigenlijke kosten bij EBS  ...

Het verhogen van de stroomtarieven door het Energie Bedrijf Suriname houdt de gehele samenleving  al weken bezig. De huishoudelijke tarieven gaan op termijn minimaal tweemaal omhoog. De  Midden- en Kl...

Op maandag 27 maart 2023 hebben Suriname en Frans-Guyana een vergadering gehouden om de samenwerking tussen de twee landen te versterken. De commissie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) ontving een vertegenwoordiging van de Franse Ambassade in de vergaderzaal van De Nationale Assemblee (DNA) om te praten over verschillende onderwerpen.

Grensoverschrijdende samenwerking, militaire samenwerking, samenwerking met gendarmerie en politie, goudwinning, toerisme en gezondheidskwesties stonden onder andere op de agenda. De Franse vertegenwoordiging presenteerde de recente situaties en mogelijkheden op de verschillende gebieden.

Na de presentaties konden commissieleden vragen stellen. Commissievoorzitter Asiskumar Gajadien gaf aan tevreden te zijn met de presentaties en er werden afspraken gemaakt om technische vraagstukken verder te bespreken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe stappen gezet in samenwerking Suriname en Frans-Guyana