dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe minister zal Sociaal Programma Surinaamse regering versneld uitvoeren

lees ook ...

USAID biedt kansen voor duurzame energie in Caribisch Gebied...

Het Directoraat Technologische Innovatie (DTI) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op dinsdag 20 februari 2024 een informatiesessie georgan...

In een officiële beëdigingsceremonie op maandag 11 december 2023 in het presidentieel paleis heeft president Chandrikapersad Santokhi Ines Pané, voorheen beleidsadviseur op het Kabinet van de Vicepresident, beëdigd tot minister van Sociale Zaken & Volkshuisvesting (Sozavo). Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en enkele notabelen waren aanwezig, waarbij de vp benadrukte dat minister Pané met de steun van het regeringsteam het Sociaal Programma versneld zal uitvoeren.

President Santokhi noemde de reshuffling een weloverwogen stap voor het welzijn van de gemeenschap en bedankte vertrekkende minister Uraiqit Ramsaran voor zijn toewijding. Vp Brunswijk verduidelijkte dat Ramsaran nu de leiding zal nemen op het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, waar hij als goede minister wordt beschouwd. Minister Pané heeft aangegeven zich in te zetten voor mensen met specifieke behoeften en AOV-genietenden.

Middels het Sociaal Programma krijgen kwetsbare huishoudens binnen de samenleving een koopkrachtversterking. Hiermee probeert de regering het leed van alle kwetsbare groepen, maar ook dat van de gemiddelde burger te lenigen zodat zij niet in een uitzichtloze situatie terechtkomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe minister zal Sociaal Programma Surinaamse regering versneld uitvoeren