woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

“Nieuwe” SLM Airbus inzetbaar op Mid-Atlantische route; focus op redelijke tarieven

lees ook ...

VHP opent eerste Orange meeting point in Wanica

De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft in het ressort Saramaccapolder, district Wanica, haar eerste Orange Meeting Point geopend. Dit vond plaats op 26 mei, een dag na de start van de verki...

Op woensdag 24 mei 2023 vond een plechtigheid plaats op de Johan Adolf Pengel Airport ter gelegenheid van de inzegening van de “nieuwe” Airbus A340-300 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). President Chandrikapersad Santokhi, samen met minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), directie en personeel van SLM, reisagenten en andere hoogwaardigheidsbekleders waren aanwezig bij dit belangrijke moment.

Tijdens de plechtigheid gaf president Santokhi aan dat de SLM zijn vloot en routenetwerk verder zal uitbreiden om het reizende publiek te dienen. De nieuwe Airbus zal worden ingezet op de Mid-Atlantische route, waarmee bijgedragen wordt aan de verdere ontwikkeling van Suriname. President Santokhi toonde zijn tevredenheid over deze nieuwe aanwinst en benadrukte dat er vooruitgang zichtbaar is bij de luchtvaartmaatschappij.

“Zoals we allemaal weten, zat de SLM in zwaar weer, maar dat is nu langzamerhand aan het opklaren,” stelt Santokhi. Hij verzekerde dat de regering er alles aan zal doen om de nationale trots weer de positie te geven die het verdient, en dat de overheid volledige ondersteuning zal bieden. De president benadrukte de noodzaak om de SLM op alle vlakken weer gezond te maken en beschouwde de luchtvaartmaatschappij als een instrument voor ontwikkeling en ondersteuning om Suriname toegankelijk te houden.

Met de operationele Airbus en de toekomstige uitbreidingsplannen toont de SLM een positieve koerswijziging en een streven naar groei en verbetering. Volgens CEO Steven Gonesh van SLM zal het vliegtuig onder een lease-overeenkomst met V2 Aviation DMCC uit Dubai de komende 8 maanden voornamelijk vliegen op de route Paramaribo-Amsterdam en vice versa.

“Het hebben van vliegend materieel en het behouden van onze identiteit aan boord is van cruciaal belang,” meldt de directeur van SLM. Het verlagen van de kosten is een belangrijke stap in het herstel van het bedrijf, aldus de functionaris. Na bijna 3 jaar zal SLM weer operationeel zijn op de Mid-Atlantische route, wat een nieuwe fase betekent voor het bedrijf om verder uit te breiden. Directeur Gonesh benadrukt dat SLM hiermee niet alleen zichtbaar zal zijn, maar ook haar identiteit op de route zal herwinnen.

Met de nieuwe A340-300 Airbus heeft SLM een basis gelegd voor continuïteit en wordt het een belangrijke speler in de regio, aangezien zij bijna de enige luchtvaartmaatschappij is die trans-Atlantische vluchten naar Europa uitvoert. De directeur is verheugd dat de luchtvaartmaatschappij na een lange periode van inactiviteit weer operationeel is.

Het bieden van redelijke tarieven zal zeker de nodige aandacht krijgen. “Maar we moeten het prijsniveau in balans houden, anders kunnen we niet aan de kosten voldoen,” aldus directeur Gonesh. Voorlopig zal de luchtvaartmaatschappij de route Paramaribo-Amsterdam drie keer per week onderhouden. Indien er vraag is naar meer vluchten, zal SLM daarop inspelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname"Nieuwe" SLM Airbus inzetbaar op Mid-Atlantische route; focus op redelijke tarieven