zondag 3 december 2023
29.4 C
Paramaribo
0.4 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe schoolcampus in Para bespaart reistijd voor honderden studenten

lees ook ...

Commissie evaluatie Ontslagwet 2018 presenteert aanbevelinge...

De Commissie Evaluatie Ontslagwet 2018 heeft op dinsdag 20 november een validatiesessie gehouden in Torarica om een breed gedragen advies van stakeholders te bespreken voor verbetering van de werking ...

Zeshonderd studenten uit de districten Sipaliwini, Brokopondo en Para hoeven niet langer naar Paramaribo te reizen voor middelbaar onderwijs. Ze zullen nu tien uur per dag besparen die anders aan reizen besteed zouden worden. Op donderdag 28 september 2023 vond de voorlopige opening van de schoolcampus te Hannover plaats, waarmee een last van de schouders van de studerenden viel.

Op de campus staan twee schoolgebouwen voor het Voortgezet Onderwijs op Seniorenniveau (havo-vwo) en de middelbare technische school (Natin). Daarnaast zijn er een praktijkgebouw, tien studentenflats, een winkelcentrum, restaurant en beheerswoningen. De blijdschap van de Paranen, met inbegrip van de studenten, was duidelijk merkbaar.

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en president Chandrikapersad Santokhi hebben gezamenlijk een plakkaat en naambord onthuld op het complex. Volgens de vp is het waarborgen van de kwaliteit van het onderwijs op elke campus een serieuze aangelegenheid. De regering-Santokhi heeft altijd de nadruk gelegd op investeringen in de educatie van de jeugd.

De Paranen hebben enthousiast gereageerd op deze kans en hebben actief gesolliciteerd. Districtscommissaris Marlene Joden heeft aangegeven, dat haar kantoor overspoeld wordt met sollicitatiebrieven en verwijst de sollicitanten naar de juiste overheidsinstanties om hun aanvragen voor werk in te dienen.

Dit project, onderdeel van het Secondary and Technical Education Support (STES) Project van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, is gefinancierd door de Islamic Development Bank.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe schoolcampus in Para bespaart reistijd voor honderden studenten