maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
1
(1)

Nieuwe samenwerking Nederland -Suriname ?

lees ook ...

Nierdialysepatiënten trekken aan de bel

Nierdialysepatiënten bevinden zich nu in een levensbedreigende situatie door de actie van de verpleegkundigen. Ze kunnen niet meer optimaal worden behandeld, terwijl de verzekering niet alle kosten va...

Ambassadeur voor het Koninkrijk der Nederlanden in Suriname, Henk van der Zwan  geeft aan dat er op allerlei manieren inhoud wordt gegeven aan de samenwerking tussen Nederland en Suriname. “De Nederlandse ambassade heeft hierin een cruciale rol. Wij zijn voortdurend in gesprek met Surinaamse autoriteiten”, aldus de diplomaat. 

De ambassadeur geeft aan dat behalve premier Mark Rutte,  Suriname, ook de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Liesje Schreinemacher op bezoek is in Suriname. “Wij willen de economische betrekkingen tussen onze landen bevorderen. Handel en economie zijn belangrijke vraagstukken.

Het bezoek van minister Schreinemacher is daarop op het juiste moment”, geeft ambassadeur Van der Zwan aan. De Nederlandse bewindsvrouw wordt vergezeld door een aantal vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven.

Verder sprak Ambassadeur Van der Zwan sprak de hoop uit dat er uit het officiële tegenbezoek van de Nederlandse premier aan Suriname een intensievere samenwerking tussen beide landen voortvloeit. Minister president Rutte zal een toespraak houden voor de leden van de nationale assemblee.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe samenwerking Nederland -Suriname ?