dinsdag 27 september 2022
28.4 C
Paramaribo
9.8 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe RvC voor Nationale Ontwikkelingsbank

lees ook ...

Brunswijk: Country is developing too slowly

The meeting that was held on Saturday in Welgelegen was addressed by ABOP chairman Ronnie Brunswijk. He is pleased with the new addition of members. Vice President (VP)also ABOP chairman Ronnie Br...

De nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) bij de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) is geïnstalleerd door minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. De nieuwe RvC wordt geleid door Reguillo Hira. De minister bedankte in zijn toespraak de vorige RvC, onder leiding van Subhas Mungra, voor haar bijdrage. Volgens Mungra staat zijn deur altijd open voor de “nieuwe leden”.

Minister Achaibersing hecht er veel waarde aan dat de bank zich onder meer ten doel stelt de ontwikkeling van alle economische sectoren te bevorderen, voornamelijk de midden- en kleinbedrijven. “Dit is waarvoor de bank opgericht is geworden”, beklemtoont de bewindsman. Het is een nationale ontwikkelingsbank en om de ontwikkeling in Suriname op gang te brengen, vereist entrepreneurship, guts, goed investeringsklimaat en kapitaal.

De minister riep de pas geïnstalleerde leden op om transparantie hoog in het vaandel te houden. Er zal geld vrijgemaakt worden voor de bank, maar niet ongeconditioneerd. De raad zal erop moeten toezien dat gelden gebruikt worden waarvoor ze ter beschikking zijn gesteld.

De nieuwe RvC bestaat verder uit de commissarissen Nicole Deira, Monique Sowidjojo, Claudine van Emden, Robby Poetisi, Franky Koffie en Naomi Banel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe RvC voor Nationale Ontwikkelingsbank