woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuwe RGD-poli Saramacca krijgt ook ambulance van Staatsolie

lees ook ...

26 boeren in Nickerie hebben grond van minimaal 15 hectaren ...

In februari dit jaar is door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een algemene bekendmaking via de mediahuizen geplaatst dat geïnteresseerde rijstboeren zich konden registreren voor...

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. heeft vrijdag een splinternieuwe ambulance overhandigd aan de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD). Daarnaast is er een nieuwe unit gebouwd bestaande uit een multifunctionele zaal en een echokliniek. Onder de genodigden waren de vertegenwoordiger van districtscommissaris, de districtssecretaris Lachmie Perkaas Gangaram Panday, de directeur Onshore Upstream van Staatsolie Rekha Bissumbhar, RGD-directeur Nishita Gajadien en RGD-coördinator Saramacca Everts Mohan.

De directeur van Onshore Upstream Staatsolie Bissumbhar gaf aan dat deze schenking in verband is met het 40-jarig bestaan van Staatsolie. Op deze manier wordt ook aan de gemeenschap van Saramacca teruggegeven. Bissumbhar zei in haar toespraak dat Staatsolie zijn stempel wil blijven drukken in het district. Het bedrijf hoopt met deze schenking te hebben bijgedragen aan het verhogen van het niveau van de gezondheidszorg in het district.

RGD-directeur Gajadien gaf aan dat het niet de eerste keer is dat de stichting donaties ontvangt van Staatsolie. Ze gaf aan dat tijdens het bezoek van president Chan Santokhi aan het district Saramacca, de RGD-coördinator van Saramacca Everts Mohan, bekendmaakte wat de noden van RGD binnen het district zijn.

De directeur zei verder dat de ambulance van de RGD-poli dringend aan vervanging toe was en daarom de donatie van Staatsolie extra op prijs wordt gesteld. Volgens de directeur voegt de mobiele unit niet alleen waarde toe aan de dienstverlening, maar zal de echokliniek ook kostenbesparend zijn voor cliënten.

Gangaram Panday gaf in zijn toespraak aan dat het noodzakelijk is dat er voldoende ambulances zijn in het district. Hij gaf aan dat als er tegelijkertijd ongevallen plaatsvinden er een tekort is aan ambulances om zorgbehoevenden te vervoeren. Deze donatie van Staatsolie draagt bij aan de oplossing van dit tekort.

Met de donatie van Staatsolie gaat ook een lang gekoesterde wens van RGD Saramacca in vervulling. Na de toespraken werd de sleutel van de ambulance door de directeur van Staatsolie overhandigd aan de RGD-directeur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe RGD-poli Saramacca krijgt ook ambulance van Staatsolie