Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nieuwe RGB – minister vraagt ondersteuning parlement

Geplaatst

op

door

Lekhram Soerdjan, de nieuwe minister van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer (RGB), heeft op maandag 20 mei 2019 ondersteuning gevraagd van het parlement, de Raad van Ministers en zijn team op het departement. De minister, die eerst de scepter zwaaide op Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), zegt dat waar zaken rechtgetrokken moeten worden dat ook moet gebeuren.

Parlementsvoorzitter Jennifer Simons heeft ondersteuning toegezegd aan de bewindsman in de vorm van de wijziging van wetgeving. De wetten zijn namelijk onvoldoende gewijzigd om het aspect van ruimtelijke ordening in het werk te brengen. “Het ministerie heeft zijn functie tot nu toe nog niet vervuld”, stelt de assembleevoorzitter. Volgens haar is alle data beschikbaar voor ruimtelijke ordening in de eerste fase.

Tijdens de assembleevergadering van maandag hebben de overige nieuwe ministers uit het kabinet Bouterse II zich voorgesteld. De bewindslieden zijn vorige week donderdag beëdigd. Het gaat om de ministers Sergio Akiemboto (Natuurlijke Hulpbronnen), André Misiekaba (Sociale Zaken en Volkshuisvesting), Vijay Chotkan (Openbare Werken, Transport en Communicatie), en Rabin Parmessar (Landbouw Veeteelt en Visserij).

Minister Akiemboto kijkt uit naar een goede samenwerking en verwacht goede inhoudelijke discussies te kunnen voeren. Het parlement is geen onbekend terrein voor Misiekaba en Parmessar. Tot vóór zijn aanstelling tot minister is Misiekaba 14 jaar lang parlementariër geweest waarvan de laatste 5 jaar fractieleider van de NDP, de regeringspartij van Desire Bouterse. Hij heeft aangegeven klaar te zijn om rekenschap te geven over het beleidsgebied. De voormalige fractieleider heeft Simons en het college bedankt voor de vruchtbare periode als parlementariër.

Minister Parmessar heeft aangegeven, dat de uitdagingen op LVV enorm zijn. Op het parlement heeft hij het beroep gedaan om in lands belang zakelijk in te gaan op deze uitdagingen. Ook minister Chotkan bruist van energie en hoopt op een goede samenwerking. “Ik ben een teamspeler en verwacht de komende maanden met heel veel energie datgene te kunnen doen waaartoe wij verplicht zijn. “

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

“ Alles gebeurde in een fractie van een seconde”

Geplaatst

op

door

“ Na de klap zijn we gelijk uit de bak van de militairen truck gestapt. We hebben ons gehaast naar het personen voertuig maar de mensen waren al overleden. Alles ging heel snel. Geen beweging van de twee volwassenen. Slechts de kinderen die op de achterbnak van de auto zaten vertoonden teken van leven.” Dit is een reactie van een militair die in de bak van de militairen truck zat die gisteren middag betrokken was bij een aanrijding met dodelijke afloop.


Gisteren heeft zich aan de Kennedyweg ter hoogte van de Coropinabrug een aanrijding voorgedaan met 2 verkeersdoden. Door deze verkeersdoden staat de verkeersbarometer thans op 36. Volgens ooggetuigen was er een daftruck die inhaalde en als gevolgd daarvan kwamen de witte auto waarin de slachtoffers zaten en het militair voertuig in botsing.  Bij dit ongeval zijn drie mensen naar de SEH vervoerd. Het gaat bij deze om een militair en twee kinderen.

Kort na het ongeval kwamen er enkele familieleden van de man die ook is overleden aan. Zijn familie was bij een begravenis te Vierkinderen toen ze vernamen dat een familielid van hen  betrokken was bij de aanrijding. Het militairen voertuig kwam van Brokopondo en vervoerde militairen naar de stad die op detachering waren terwijl het koppel dat de geest gaf samen met hun kinderen wat quality time door brachten.

Lees verder

Suriname

Hew A Kee belooft versterking banden Suriname Servië

Geplaatst

op

door

Gardelito Hew A Kee, de niet residerende ambassadeur voor Suriname in Servië heeft op dinsdag 25 juni 2019 zijn geloofsbrieven overhandigd aan de president van de republiek Servië, Aleksander Vucic. In totaal zijn er van 16 ambassadeurs geloofsbrieven ontvangen.

Hew A Kee zegt zich in te zetten voor de versteviging van de handel tussen Suriname en Servie en beloofde zich ook sterk te zullen maken voor de toerisme.

Ambassadeur Hew A Kee is op 10 april door president Desiré Delano Bouterse beëdigd. Hij is reeds geruime tijd betrokken bij projecten tussen de beide landen.

Lees verder

Meest gelezen

X