Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nieuwe RGB – minister vraagt ondersteuning parlement

Geplaatst

op

door

Lekhram Soerdjan, de nieuwe minister van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer (RGB), heeft op maandag 20 mei 2019 ondersteuning gevraagd van het parlement, de Raad van Ministers en zijn team op het departement. De minister, die eerst de scepter zwaaide op Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), zegt dat waar zaken rechtgetrokken moeten worden dat ook moet gebeuren.

Parlementsvoorzitter Jennifer Simons heeft ondersteuning toegezegd aan de bewindsman in de vorm van de wijziging van wetgeving. De wetten zijn namelijk onvoldoende gewijzigd om het aspect van ruimtelijke ordening in het werk te brengen. “Het ministerie heeft zijn functie tot nu toe nog niet vervuld”, stelt de assembleevoorzitter. Volgens haar is alle data beschikbaar voor ruimtelijke ordening in de eerste fase.

Tijdens de assembleevergadering van maandag hebben de overige nieuwe ministers uit het kabinet Bouterse II zich voorgesteld. De bewindslieden zijn vorige week donderdag beëdigd. Het gaat om de ministers Sergio Akiemboto (Natuurlijke Hulpbronnen), André Misiekaba (Sociale Zaken en Volkshuisvesting), Vijay Chotkan (Openbare Werken, Transport en Communicatie), en Rabin Parmessar (Landbouw Veeteelt en Visserij).

Minister Akiemboto kijkt uit naar een goede samenwerking en verwacht goede inhoudelijke discussies te kunnen voeren. Het parlement is geen onbekend terrein voor Misiekaba en Parmessar. Tot vóór zijn aanstelling tot minister is Misiekaba 14 jaar lang parlementariër geweest waarvan de laatste 5 jaar fractieleider van de NDP, de regeringspartij van Desire Bouterse. Hij heeft aangegeven klaar te zijn om rekenschap te geven over het beleidsgebied. De voormalige fractieleider heeft Simons en het college bedankt voor de vruchtbare periode als parlementariër.

Minister Parmessar heeft aangegeven, dat de uitdagingen op LVV enorm zijn. Op het parlement heeft hij het beroep gedaan om in lands belang zakelijk in te gaan op deze uitdagingen. Ook minister Chotkan bruist van energie en hoopt op een goede samenwerking. “Ik ben een teamspeler en verwacht de komende maanden met heel veel energie datgene te kunnen doen waaartoe wij verplicht zijn. “

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Sport

Suriname stijgt negen plaatsen op FIFA-ranglijst

Geplaatst

op

door

Suriname is negen plaatsen gestegen op de ranglijst van wereldvoetbalbond FIFA. 
Natio stond op de 153 plek en is inmiddels de nummer 142. 

Na elke interlandperiode krijgt de ranking van de FIFA een update. Het Surinaams elftal kwam eerder deze maand in actie tegen Dominica en Nicaragua. Beide kwalificatieduels voor het Nations league werden gewonnen door de formatie van bondscoach Dean Gorre. 

In oktober komt het Surinaams elftal weer in actie. Eerst gaat Natio bij St. Vincent Grenadines op bezoek, op 11 oktober, drie dagen later op 14 oktober volgt het thuisduel tegen St. Vincent Grenadines in het Andre Kamperveen Stadion. 

Bron : SVB

Lees verder

Suriname

Bouterse maakt aanpak drugsproblematiek tot prioriteit

Geplaatst

op

door

President Desiré Bouterse heeft de aanpak van de drugsproblematiek getild naar het presidentieel niveau en gemaakt tot nationale priotiteit. Het staatshoofd heeft deze mededeling gedaan bij het in ontvangst nemen van het Nationaal Drugs Masterplan 2019-2023. Dit moment is bijzonder, omdat het de eerste keer is dat een president het masterplan heeft ondertekend.

Het plan is door Danielle Veira, directeur van de Dienst Nationale Veiligheid (DNV), overhandigd aan het staatshoofd. “Suriname wenst de drugsproblematiek te beheersen en dit plan gaat ons de mogelijkheid geven om daadkrachtig op te treden. Als we met elkaar samenwerken en het met goede wil en gedrevenheid doen, dan kunnen we ervoor zorgen dat Suriname voor wat betreft de drugsbestrijding op de goede weg is”, zegt Veira.

Voor de totstandkoming van dit document heeft de Nationale Anti-Drugsraad (NAR) het voorwerk gedaan. DNV heeft er diepgaand naar gekeken, omdat dit plan moet voldoen aan een multidisciplinaire aanpak. “Internationaal vraagt men dat elk land een anti drugsplan heeft. We zijn lid van de Verenigde Naties, die bestaat uit verschillende organen die zich bezighouden met drugsvraagstukken in de lidstaten. Door dit masterplan kan in VN-verband nagegaan worden welke plannen het land heeft voor de aanpak van de drugsproblematiek en in hoeverre hieraan invulling wordt gegeven”, zegt Wilgo Koster, vertegenwoordiger van de NAR.  President Bouterse noemt het finaliseren van dit masterplan een mijlpaal, die hij zeker zal bespreken tijdens zijn nieuwjaarsrede in De Nationale Assemblée.

Lees verder

Meest gelezen

X