zondag 26 mei 2024
28 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
4
(2)

Nieuwe rechter in zaak Kromosoeto en anderen

lees ook ...

Women in Business wil cosmetisch laboratorium

Locale cosmetica is in winkels te koop. Een aantal ’producenten’ beginnen met een product na het bekijken van een youtube filmpje zonder formule. Deze mensen moeten volgens de stichting Women in Busin...

Het Hof van Justitie is vandaag in een openbare zitting tegen de verwachting in tot de conclusie gekomen, dat Ginmardo Kromosoeto voormalig directeur van de SPSB, ondernemer Brain Jurgens Gardelito Hew a Kee, Joy ten Berge, Wantly Sardjo en Robert Putter wel het recht hebben om rechter Danielle Karamatali  te wraken. De beklaagden zijn zelf ontvankelijk verklaard, ondanks hun afwezigheid.

De situatie verandert met deze beslissing. Een nieuwe rechter zal worden toegevoegd aan deze strafzaak in de plaats van Karamatali. De rechtszaak wordt op 13 oktober aanstaande voortgezet met een nieuwe rechter.

De verdachten Ginmardo Kromosoeto voormalig directeur van de SPSB, ondernemer Brain Jurgens Gardelito Hew a Kee, Joy ten Berge, Wantly Sardjo en Robert Putter wraakten op 7 juli jongstleden, de dag waarop officier Roline Gravenbeek tot een strafeis zou komen, rechter Karamatali.

Karamatali rekende onder de omstandigheden niet erop dat deze verdachten haar konden wraken. Zij vond zoiets ongegrond. De verdachten zitten in het buitenland en deden dit via hun raadslieden.

“Het komt vrijwel nooit of weinig voor dat het wraken van een rechter gegrond wordt verklaard”, zegt advocaat Naila van Dijk. Zij noemde dit een baanbrekende uitspraak van het Hof, omdat ook de afwezige verdachten wel ontvankelijk zijn verklaard. Voor haar Collega Murwin Duboi was dit breaking news.

Van Dijk is ingenomen met het feit dat verdachten in de rechtszaal ook gebruik mogen maken van rechten, die internationaal zijn vastgelegd. De Hofkamer bestond vandaag uit president Anand Charan en de leden Marie Mettendaf en Alida Johans.

Bron: de Ware Tijd, HBO juristen

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe rechter in zaak Kromosoeto en anderen