Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nieuwe Raad van Toezicht voor Surinaamse Postspaarbank

Geplaatst

op

Spsb

Slechts enkele dagen na de aanhouding van bankdirecteur Ginmardo Kromosoeto heeft de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) een nieuwe Raad van Toezicht (RvT). De voorzitter is Dharmradj Parohi. De reden van de vervanging moet onder andere gezocht worden in de recente gebeurtenissen bij de bank.

De minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, in de hoedanigheid van vertegenwoordiger van de aandeelhouder, heeft de nieuwe raad de opdracht gegeven om het vertrouwen in de Surinaamse Postspaarbank weer te doen herstellen door een gedegen en transparant beleid uit te voeren.

De nieuwe RvT bestaat verder uit: Ritesh Navien Ganpat, Patrick Peneux, Nitesh Rajendre Ramdin en Patrick Melvin Bel.

Eerder deze week is de directeur aangehouden in het verlengde van het strafrechtelijk onderzoek van de gewezen ex-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert van Trikt en de voortvluchtige verdachte Gillmore Hoefdraad, ex- minister van Financiën.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sidal
maandag 17 augustus 2020 09:53

Patrick Peneux zit toch bij de politie. Hoezo zit hij in de RVC? Heeft hij verstand van financiële en bancaire zaken? Ginmardo Kromosoeto’s bankrekeningen in binnen en buitenland alvast blokkeren.
En ook zijn huizen en dure auto’s terwijl het onderzoek bezig is ook in beslag nemen. Goede bron van info voor justitie zijn de stafleden bij deze bank.

Sidal
maandag 17 augustus 2020 09:54

Kromosoeto’s keurde illegale leningen goed maar de documenten daarvoor werden door de stafleden en bepaalde ondergeschikten van deze bank.opgesteld.

Happy hunting

Isdatzo
maandag 17 augustus 2020 10:52

Ongelooflijk, wat en criminele bende in ons land. Ik denk misschien een idee als we nu boefdraad zelf gaan halen of een beloning op zijn vol gevreten hoofd zetten. Want het mag niet zo zijn dat de mensen die te laat zijn gevlucht alleen gepakt worden. We moeten ze allemaal oppakken. Graag zou ik meer willen weten over de mensen die als nieuwe raad van toezicht neer gezet zijn. Hoe zuiver zitten die in elkaar , en hebben ze een onbesproken gedrag ? Ik zou iedereen screenen die ergens een positie mag bekleden en niet alleen op zuiverheid maar ook… Lees verder »

papilu
dinsdag 25 augustus 2020 14:47

Wat about Eblein Frangie van de Finabank N.V.Dat is ook zo iemand die achter de schermen aan de touwtjes trekt.
Bijgenaamd de manipulator in de schaduw.

Hieronder een link naar een heel goed geïnformeerde Nederlandse krant.
Het artikel is van februari dit jaar maar de inhoud is nog steeds actueel en relevant.

https://www.trouw.nl/nieuws/centrale-bank-in-suriname-pleegt-de-grootste-bankroof-aller-tijden~b9b2a0e2

Behalve door deze krant is er vaker verwezen naar Frangie door anderen als de bedenker voor het terughalen van de kasreserves van de CBvS uit het buitenland.
De PG en de Assemblee moeten deze schimmige meneer eens goed onderzoeken.Advertentie

Suriname

Oktober is borstkanker bewustwordingsmaand

Geplaatst

op

Borstkanker Maand

De Wereldgezondheidsorganisatie/Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (WHO/PAHO) hebben de maand oktober  uitgeroepen tot Borstkanker Bewustmakingsmaand. Deze maand is dit jaar in een periode, waarin ons dagelijks leven aanzienlijk is veranderd als gevolg van de COVID-19-pandemie. Deze bewustmakingsmaand helpt om de aandacht en steun voor bewustwording, vroege opsporing en behandeling alsook palliatieve zorg van borstkanker te vergroten.

Het thema voor dit jaar is “Together…”. Het jaar 2020 is tot nu toe een krachtige herinnering geweest dat we dit allemaal samen hebben gedaan, en dat onze keuzes en acties de kracht hebben om de meest kwetsbaren onder ons op een grote manier te beschermen. Hetzelfde geldt voor borstkanker.

In de Amerikas, ook in Suriname, is borstkanker de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. Kanker is vanaf  2010  de tweede belangrijkste doodsoorzaak in Suriname, alleen voorafgegaan door hart- en vaatziekten. Bij vrouwen is het hoogste sterftecijfer geregistreerd voor borstkanker, op de voet gevolgd door baarmoederhalskanker.

Kwaadaardige cellen

Borstkanker houdt in dat de normale cellen in een of beide borsten zich tot kwaadaardige gezwellen ontwikkelen. Bij onderzoek voelt men knobbels of verhardingen in de borst, maar het kunnen ook zijn knobbels in de oksels, pijn in de borsten en/of bloederig vocht uit de tepels. Volgens de WHO/PAHO wordt borstkanker waarschijnlijk veroorzaakt door een combinatie van hormonale factoren, genetische factoren (moeder of zus met borstkanker), andere niet-hormonale fysiologische factoren (bijvoorbeeld leeftijd) en omgevings- en leefstijlfactoren (bijvoorbeeld overmatig alcoholgebruik, overgewicht). Beschermende factoren zijn het geven van borstvoeding en regelmatig lichamelijke oefeningen.

Bij borstkanker is het evenals bij baarmoederhalskanker mogelijk om dit in een vroeg stadium te ontdekken, zodat er behandeling kan plaatsvinden. Het is daarom zeer belangrijk dat een vrouw haar borsten regelmatig zelf onderzoekt, waardoor zij een eventuele knobbel of verharding in een vroeg stadium ontdekt. Daarnaast kunnen vrouwen ook aan hun huisarts vragen om doorverwezen te worden voor een borstonderzoek.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen