woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe Raad van Commissarissen en directeur benoemd bij Centrale Bank van Suriname

lees ook ...

President Santokhi heeft op woensdag 13 maart 2024 een nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) en directeur voor het directoraat Bankbedrijf en Bancaire Zaken van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) benoemd. De installatie van zowel de RvC als de nieuwe directeur vond gelijktijdig plaats op het Kabinet van de President. Ricky Soedamah is benoemd tot de nieuwe directeur Bankbedrijf en Bancaire Zaken bij de CBvS, waarmee de leiding bij de moederbank wordt versterkt met een derde directeur.

De nieuwe RvC bestaat uit de volgende leden: Dharmradj Parohi, Eric Feller, Tulsa Plein, Stanley Premnath Mathura, Daniel Amrish Lachmon, Fidesha Djemesi en Robbie Poetisie. Deze nieuwe RvC is gevormd in overeenstemming met de nieuwe Centrale Bankwet van 2022, die nieuwe regels introduceert voor het Centrale Bankwezen in Suriname. De termijn van de vorige RvC, die in oktober 2023 afliep, werd met vier maanden verlengd. Nu deze periode is verstreken, heeft de president besloten tot de benoeming van een nieuwe RvC.

President Santokhi benadrukte in zijn toespraak de onafhankelijke positie van de Centrale Bank zoals vastgelegd in de nieuwe Bankwet. Deze versterking van de rol van de CBvS als hoedster van de economie houdt onder meer in dat de regering geen commissarissen meer voordraagt, inclusief een regeringscommissaris. De president merkte op dat de voorzitter en de plaatsvervangend voorzitter van de RvC voortaan binnen de RvC zelf worden benoemd. Over de invulling van de functie van directeur Bankbedrijf verklaarde hij dat de topstructuur van de bank nu volledig is aangevuld.

Santokhi benadrukte verder dat een goed functionerende Centrale Bank cruciaal is voor het land, aangezien het de basis vormt voor stabiliteit, lage inflatie, economische groei en welvaart. Hij feliciteerde de RvC en de directie van de CBvS en wenste hen veel wijsheid toe bij de uitvoering van hun belangrijke taken.

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning prees de samenstelling van de RvC, waarin zowel ervaren leden als nieuwe leden met specifieke expertise vertegenwoordigd zijn. Governor Maurice Roemer van de CBvS benadrukte dat met de benoeming van de RvC de moederbank haar ingeslagen koers kan voortzetten, waarbij de focus ligt op het garanderen van prijsstabiliteit, financiële stabiliteit en een efficiënt betalingsverkeer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe Raad van Commissarissen en directeur benoemd bij Centrale Bank van Suriname