maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe Pompen Brengen Verlichting voor Rijstsector in Nickerie

lees ook ...

Teleperformance opent derde pand in Suriname

Woensdag jongstleden opende Teleperformance feestelijke een derde pand in Suriname. De plaatselijke vertegenwoordiger van het bedrijf, Norbert van Liemt, verwacht een verdubbeling van arbeidsplaatsen ...

Voor de komende periode is er goed nieuws voor de rijstsector in Nickerie, want er is weer voldoende irrigatiewater beschikbaar. Dit is mogelijk gemaakt door het technische team van monteurs van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), dat erin geslaagd is om ook de derde pomp in het Wakay pompgemaal weer operationeel te krijgen op dinsdagavond.

De afgelopen weken kampte het district Nickerie met een tekort aan irrigatiewater voor de landbouw, doordat op een bepaald moment slechts één pomp in Wakay functioneerde. Om deze situatie aan te pakken, heeft minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij ingegrepen door een technisch team onder leiding van Armand Bipat van de EBS in te stellen. Het doel was om zo snel mogelijk ervoor te zorgen dat de watervoorziening naar de rijstvelden aan de linkeroever van de Nickerierivier hersteld werd.

De monteurs van de EBS zijn direct aan de slag gegaan en binnen vijf dagen was de eerste van de drie defecte pompen weer operationeel. Nu, een week later, draaien alle drie de pompen in Wakay. Dit heeft geleid tot een snelle stijging van het waterpeil in de verschillende aanvoerleidingen naar de rijstvelden, aldus het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Volgens boeren kunnen sommige gebieden nu worden bevloeid door middel van zwaartekracht, wat de kosten voor deze groep aanzienlijk zal verminderen. De garantie van voldoende irrigatiewater in deze extreem droge periode brengt weer wat rust binnen de rijstsector. Voor een structurele oplossing zullen er dit jaar nog twee nieuwe pompen worden geïnstalleerd in Wakay.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe Pompen Brengen Verlichting voor Rijstsector in Nickerie