woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe Pandit Tilakdharieweg officieel geopend in Commewijne

lees ook ...

Brunswijk verzekert voedseldistributie aan 50 dorpen in Suri...

Ondanks de uitdagingen veroorzaakt door de recente langdurige droogte in Suriname, blijft de voedseldistributie naar dorpen in het binnenland onverminderd doorgaan. Waarnemend president Ronnie Brunswi...

In het district Commewijne werd op vrijdag 15 maart de officiële opening van de Pandit Tilakdharieweg gehouden, met president Chandrikapersad Santokhi als eregast. Het evenement werd bijgewoond door ministers Riad Nurmohamed van Openbare Werken, Krishnakoemarie Mathoera van Defensie, Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), Marciano Dasai van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), DNA-leden Mahinderkoemar Jogi en Soerjani Karijomenawi, district commissaris van Commewijne Mohamedsafiek Radjab, en de buurtbewoners van de Pandit Tilakdharieweg.

Hoewel de vorige regering de rehabilitatie van de weg initieerde, kwamen de werkzaamheden lange tijd stil te liggen. Onder leiding van de huidige regering kon het project uiteindelijk worden voltooid, tot grote vreugde van de buurtbewoners en gebruikers van de weg.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken benadrukte het belang van de weg als ontsluitingsroute, die toegang biedt tot verschillende voorzieningen zoals scholen en nutsvoorzieningen. Hij wees ook op het potentieel van de weg voor de landbouwsector en het belang van veiligheid voor voetgangers, wat resulteerde in de aanleg van voetpaden langs beide zijden van de weg.

President Santokhi plaatste de Pandit Tilakdharieweg binnen het bredere beleidskader van de regering, gericht op herstel, herstructurering en groei. Hij benadrukte dat de regering zich ook inzet voor het aanpakken van grondproblemen, het bevorderen van betaalbaar voedsel en huisvesting, en het verminderen van verkeersopstoppingen tussen Commewijne en Paramaribo.

De oplevering van de Pandit Tilakdharieweg markeert een belangrijke mijlpaal in de inspanningen van de regering om de infrastructuur te verbeteren en de levenskwaliteit van de burgers te verhogen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe Pandit Tilakdharieweg officieel geopend in Commewijne