donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe pand DNA krijgt Vergaderzaal.

lees ook ...

Buitengewone droogte teistert het binnenland

De aanhoudende grote droogte houdt het binnenland in zijn greep. Het besef om niet slechts afhankelijk te zijn van waterwegen groeit. Boten hebben grote moeite om te varen door het ongekende lage wate...

Op donderdag 12 oktober jongstleden is het officiële startsein gegeven voor het bouwen van een vergaderzaal van DNA ten behoeve van De Nationale Assemblée Suriname. Op donderdag 21 september 2023 vond de ondertekening van het contract plaats.

Er wordt beoogd om nog binnen de huidige zittingstermijn te vergaderen in het nieuwe vergadercomplex. Het ministerie van Openbare Werken (OW) is de opdrachtgever bij dit project en zal erop toezien dat alle werkzaamheden volgens het contract worden uitgevoerd.

Minister Riad Nurmohamed legde bij deze gelegenheid de nadruk op het herstel van de democratie. De bewindsman noemde het initiatief een volledig herstel van de democratie, wat hij daarmee dan ook bedoeld mocht hebben. De minister gaf aan dat de bouw van de vergaderruimte uit de begroting van DNA wordt uitgevoerd.

President Chandrikapersad Santokhi zei dat door de bouw van de vergaderzaal er een mijlpaal is bereikt en dat alle randvoorwaarden aanwezig zullen zijn om de democratie goed te laten functioneren.

Het bouwwerk zal binnen 12 kalendermaanden uitgevoerd worden. Het streven van de leden van het parlement is, om tenminste een jaarrede en een begrotingsbehandeling in de nieuwe vergaderzaal te houden.

DNA- voorzitter Marinus Bee vond dat de zaak goed was geanalyseerd en zei: “Door motivatie kunnen de projecten worden afgerond.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe pand DNA krijgt Vergaderzaal.