maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
4
(1)

Nieuwe organisatie voor onderwijssamenwerking nodigt Suriname uit om deel te nemen

lees ook ...

Surinamers bijna 5x armer sinds 2020

De Surinamer is tot nu toe bijna vijf keer armer geworden, vanwege de inflatiecijfers kun je uitrekenen hoeveel procent de koopkracht gedaald is. In 2020 en 2021  was de inflatie rond de zestig procen...

Manssour Bin Mussallam, secretaris-generaal van de Organisation of Educational Cooperation (OEC), bracht onlangs een bezoek aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Tijdens de bijeenkomst werd gesproken over de oprichting van de OEC en haar doelstellingen om evenwichtig en inclusief onderwijs te bevorderen, innovatieve technologie te stimuleren en verdere ontwikkeling op het gebied van onderwijs te ondersteunen.

De OEC richt zich niet alleen op onderwijs, maar ook op het internationaal financieel systeem, met name de schuldenlast van lidlanden. Dit gebeurt onder andere via de Common Leveraging Union of Borrowers (CLUB), een belangrijk instrument van de organisatie.

De secretaris-generaal nodigde Suriname uit om ondertekenaar te worden van de Universele Verklaring over evenwichtig en inclusief onderwijs (UDBIE) en deel te nemen aan de General Assembly die in juni zal plaatsvinden.

Minister Ramdin bedankte de secretaris-generaal voor zijn bezoek en toonde interesse in de doelstellingen van de OEC en de CLUB. Suriname richt zich op een duurzaam onderwijssysteem en is uitgenodigd voor de volgende algemene vergadering in juni.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe organisatie voor onderwijssamenwerking nodigt Suriname uit om deel te nemen