zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe ontwikkelingen in de uitvoering van de Anti-corruptiewet

lees ook ...

225 kilo cocaïne uit Suriname in beslag genomen in Hong Kong...

De politie van Hong Kong heeft vrijdag bij een inval in een magazijn in het dorp Ping Che 225 kilo cocaïne onderschept en twee mannen van 22 en 29 jaar opgepakt. De drugs zaten verborgen in containers...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een update ontvangen over de uitvoering van de Anti-Corruptiewet en de positie van Suriname in dit verband, in het kader van afspraken met het IMF. De wet is in 2017 in werking getreden met als doel onder meer het vaststellen van regels met betrekking tot de oprichting van de Anti-Corruptie Commissie (ACC). Aanwezig tijdens de bijeenkomst waren onder andere minister van Justitie en Politie (Juspol) Kenneth Amoksi, voorzitter van de ACC Ilse Krenten, ACC-leden, voorzitter van de Presidentiële Werkgroep Randvoorwaarden Implementatie Anti-Corruptiewet Carmen Rasam, en leden van de werkgroep. De meeting vond plaats op het Kabinet van de President op dinsdag 30 april 2024.

Tijdens de bijeenkomst werd besproken dat de Anti-Corruptiewet geëvalueerd moet worden. President Santokhi zal op korte termijn een commissie samenstellen om deze wet te evalueren. Een van de taken van de evaluatiecommissie zal zijn om te onderzoeken welke aspecten verder geregeld moeten worden bij het afstemmen van de Anti-Corruptiewet op internationale verdragen.

President Santokhi benadrukte het belang van de bestrijding van corruptie. Daarnaast zijn er enkele werkafspraken gemaakt tussen het staatshoofd, de minister van Juspol, de ACC en de Werkgroep. De ACC is belast met preventieve taken en de registratie van schriftelijke verklaringen van inkomsten en vermogens van publieke functionarissen. De ACC is op 4 mei 2023 geïnstalleerd door de president. Het doel is om zo spoedig mogelijk te beginnen met de verplichte verklaring van inkomsten en vermogens voor publieke functionarissen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe ontwikkelingen in de uitvoering van de Anti-corruptiewet