zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen in Surinaamse luchtvaartsector

lees ook ...

Samenwerking met Nigeria van belang voor ontwikkeling Surina...

His Royal Majesty King Apostel Chibuzor Chinyere van Abia State, Nigeria, heeft op maandag een ontmoeting gehad met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk op het Kabinet van de Vp. De Nigeriaanse koning ...

Tijdens de regeringsvergadering van afgelopen woensdag stond de luchtvaartsector centraal, met bijzondere aandacht voor de uitdagingen waarmee de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) kampt. Er werd gesproken over de recente annuleringen en problemen met het gecharterde vliegtuig voor de Mid-Atlantische route. De burgerluchtvaartautoriteit CASAS gaf eveneens een presentatie, waarin werd benadrukt dat verschillende aspecten moeten worden aangepakt om de vliegveiligheid te verbeteren, gezien Suriname laag scoort op dit gebied in vergelijking met andere Zuid-Amerikaanse landen.

Minister Uraiqit Ramsaran van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) merkte tijdens een persconferentie op dat zowel de SLM als het land aanzienlijke imagoschade hebben geleden door deze kwesties. Hij benadrukte dat, terwijl de maatschappij nog steeds herstellende is en financieel niet gezond, de problemen met het gecharterde vliegtuig de situatie verder hebben bemoeilijkt. De SLM kan de kosten niet alleen dragen en leunt daarom op de steun van de regering. Ramsaran benadrukte dat er beperkte financiële middelen zijn en dat er zuinig moet worden omgegaan met de beschikbare middelen.

Momenteel is er een ander vliegtuig gecharterd, wat een verbetering heeft gebracht. Als tijdelijke oplossing moest ook de bemanning van het vliegtuig worden ingehuurd. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan een structurele oplossing voor het charteren van een vliegtuig voor de Midden-Atlantische route, waarbij het eigen personeel weer zal worden ingezet. Er wordt gedacht aan een kleiner vliegtuig dat ongeveer 275 passagiers kan vervoeren, met als doel meerdere vluchten per week uit te voeren. Ondanks lopende bouwwerkzaamheden heeft NV Luchthavenbeheer verzekerd dat de SLM geen verdere vertragingen zal oplopen. Het is van cruciaal belang dat het vertrouwen in de maatschappij wordt hersteld, aldus de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe ontwikkelingen en uitdagingen in Surinaamse luchtvaartsector