donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe onderhandelingen met bondholders

lees ook ...

RGD physicians won’t work weekend or afternoon outpati...

The Association of Regional Health Service Physicians has decided to stop hosting afternoon clinics as of today. Moreover, there will be no weekend service. Doctors will only be accessible by phone in...

De laatste fase van de onderhandelingen van Suriname met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) die nog moeten beginnen, hebben hopelijk als eindresultaat de goedkeuring van de overeenkomst door de Raad van Bestuur van het IMF. “De laatste gesprekken met het IMF zullen mogelijk ertoe leiden dat een andersoortig voorstel wordt gedaan aan de bondholders”, aldus minister Albert Ramdin tijdens de regeringspersonferentie van dinsdag 6 juli 2021.

De minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) gaf op de persconferentie aan dat er in de komende drie weken intensieve gesprekken gevoerd worden met zowel de commerciële bondholders als de bilaterale en nationale schuldeisers. Ondanks het feit dat het verzoek van Suriname om 70% korting te krijgen op de Oppenheimer-schuld is afgewezen, zijn er serieuze discussies hierover geweest.

Minister Ramdin merkte op dat de gesprekken met de bondholders normaal voortgang vinden. Hetzelfde geldt voor de bilaterale schuldeisers zoals India, China en een vijftal kleinere schuldeisers die samen in de Paris Club opereren om een financieel arrangement af te spreken. Minister Ramdin gaf ook aan dat het de bedoeling is dat de gesprekken er uiteindelijk in  resulteren dat genoemde landen akkoord gaan met het hervormingstraject van Suriname en het financieel arrangement dat wordt afgesproken met het IMF.

Het streven van de regering is om tussen eind juli en begin augustus tot finale overeenkomsten met de internationale instituten en landen te komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe onderhandelingen met bondholders