woensdag 29 maart 2023
28.1 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe observatieruimte voor begeleiding kinderen speciaal onderwijs

lees ook ...

The French want to provide anti-corruption training for Suri...

The French delegation was welcomed by Acting Attorney General Garcia Paragsingh on Wednesday at the Attorney General's Office. Nicolas de Lacoste, the French ambassador, the "Deputy Manager" of the Fr...

Om kinderen die speciaal onderwijs nodig hebben te begeleiden is door het Pedologisch Instituut een test- en observatieruimte aan de Commewijnestraat in gebruik genomen.  Deze test- en observatieruimte moet gezien worden als een leertraject voor speciaal onderwijs aangepast aan de behoeften en noden van deze kinderen. Het project wordt ondersteund door het Kinderfonds van de Verenigde Naties in Suriname (Unicef).

Volgens de vertegenwoordiger van het Unicef, Faizal Tjon-A-Loi, blijkt uit onderzoek dat er wereldwijd 250 miljoen kinderen met een beperking zijn waarvan de helft maar de school bezoekt. Unicef zal altijd een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het kind binnen het onderwijs. Hij complimenteert het team dat zes maanden gewerkt heeft aan dit project en gaf als advies mee om zich verder in te zetten voor het kind dat speciaal onderwijs nodig heeft.
.
Het hoofd van het onderdirectoraat Ontwikkelingsdienst van het MinOWC,  Daniela Rosario, zegt dat met de ingebruikname van de test- en observatieruimte het ministerie de eerste stap heeft gezet om toegang te bieden aan de doelgroep binnen het onderwijs.

Deze doelgroep wordt vaak vergeten. Daarom doet Rosario een beroep op het Pedologisch Instituut en het basis speciaal onderwijs (bso) om altijd hun stem te laten horen. Er zal samengewerkt moeten worden aan de transformatie. Met dit traject is er een stap gezet in de goede richting.

Met als doel hulp te bieden aan professionals in het bso werd het Pedologisch Instituut opgericht. Er wordt hulp aangeboden door middel van observaties, diagnostiek, begeleiding en kennisoverdracht vanuit een multidisciplinair team. Het accent van de begeleiding ligt op preventie om uitval van leerlingen in het onderwijssysteem zoveel mogelijk te beperken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe observatieruimte voor begeleiding kinderen speciaal onderwijs