maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(2)

Nieuwe maatregelen voor verbetering van Sociale Programma’s in Suriname

lees ook ...

Feestelijke opening van nieuw logeergebouw in Poeketie, Sipa...

Het dorp Poeketie in Sipaliwini verwelkomt met vreugde het nieuwe logeergebouw dat recent in gebruik is genomen. Onder grote publieke belangstelling werd op het naambord onthuld door waarnemend presid...

Het Integraal Sociaal Programma (ISP) moet doeltreffender worden uitgevoerd, met een betere ordening van de distributie van koopkrachtversterking en verbeterde communicatie met de doelgroepen. Op 13 februari 2024 heeft president Chandrikapersad Santokhi twee werkgroepen opgericht die tot juni 2025 actief zullen zijn. De pas opgerichte werkgroepen, het ‘Social Beneficiary Program’ en ‘Media en Communicatie Sociaal Programma’, streven naar een efficiëntere uitvoering van het ISP.

Het Social Beneficiary Program, gelanceerd in januari 2023, kende een veelbelovende start maar ondervond later problemen die resulteerden in een vervuild bestand. De hoofdtaak van het programma is het opschonen van bestanden, zodat degenen die recht hebben op koopkrachtversterking dit ontvangen en anderen niet. ISP-coördinator Mark Rommy benadrukt de wijdverspreide ontevredenheid in de samenleving over de koopkrachtversterking. “Mensen ontvangen het niet op tijd, of helemaal niet. Verschillende factoren spelen hierbij een rol. Deze werkgroep is opgericht om deze kwesties aan te pakken en ervoor te zorgen dat mensen tijdig hun koopkrachtversterking ontvangen.”

President Santokhi onderstreept de noodzaak van effectieve communicatie met de doelgroep. “Houd het eenvoudig. Laat de samenleving praten en de ervaringen delen van de verschillende programma’s”, aldus het staatshoofd. De werkgroep Media en Communicatie Sociaal Programma zal zich hierop richten, met als doel het bekendmaken van informatie over het Sociaal Programma en alle onderliggende componenten, waaronder het landelijk woningbouwprogramma en het Foodbasket-project, aan de samenleving. Rommy voegt toe: “Op dit moment uiten mensen veel kritiek, vooral via sociale media. We willen nu ook in gesprek gaan met de samenleving om precies te horen waar zaken misgaan.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe maatregelen voor verbetering van Sociale Programma's in Suriname