Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nieuwe lichting Jeugdrechercheurs in Suriname

Geplaatst

op

20200921 111721

Het Korps Politie Suriname heeft de theoretische fase van de opleiding voor nieuwe  jeugdrechercheurs afgerond. Deze jonge mensen zijn na een strenge screening geselecteerd uit de pas afgestudeerde rekruten van de politieopleiding om mee te helpen de kwantiteit en de kwaliteit van de afdeling Jeugdzaken te helpen verbeteren. Zij worden opgeleid en begeleid om goede bewakers te worden van het jeugdbeleid.

De training is gestart met oriëntatie op het werkveld, waarbij er bezoeken zijn gebracht aan verschillende kindertehuizen. Het theoretische deel bestond uit een basistraining, waarbij er algemene verhoortechnieken en specifieke verhoortechnieken in zedenzaken zijn behandeld. Daarna zijn hen de skills en inzichten in onderzoeken (voornamelijk in zedenzaken) en dossiervorming bijgebracht. Naast de training zijn er verschillende presentaties gehouden door functionarissen die verbonden zijn met Jeugdzaken vanwege de behartiging van de belangen van het kind op strafrechtelijk en sociaal maatschappelijk gebied.

Presentaties zijn gehouden door:
De Officieren van Justitie Mr. M Winter en Mr. R. Nunes; Drs. L Kloof van het AZP, Kinderarts;  Mr. J. Dundas van de  Kinder en Jongeren Telefoonlijn 123; Mr. M. Graskamp, Mr. H. Eddoh, M. Risseeuw, G. Holwijn en N. Neede van het Bureau Familierechtelijke Zaken(BUFAZ); N. Burleson BA, S. Manbodh BA en M. Brewster BA van de Medisch Maatschappelijke Dienst van het AZP

Het praktische deel van de training wordt afgewerkt door middel van nabootsing van praktijksituaties, waardoor tegelijkertijd een toetsing van de theoretische kennis plaatsvindt. De eerste fase van deze training is afgesloten middels een certificaatuitreiking.  –  culturu.com

 

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

STVS heeft vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting afgedragen

Geplaatst

op

Stvs

Dat er vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting aan de staat zijn afgedragen door de leiding van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is geen blij nieuws voor het station, dat gisteren zijn 55-jarig bestaan herdacht. In zijn toespraak heeft directeur Raoul Abisoina onder andere gezegd, dat hij van de belastingen een brief hierover heeft ontvangen.

Deze kwestie is een van de aandachtspunten die Abisoina heeft vervat in een document dat is overhandigd aan president Chan Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.  De STVS-directeur heeft aan de regering een nieuw gebouw gevraagd. Deze belofte zou tien jaar terug zijn gedaan. Echter is daar niets van terechtgekomen. Vp Brunswijk gelooft erin dat het gebouw komt. Zowel de regeringsleider als vp Brunswijk waren vol lof over de staatszender. Het staatshoofd memoreerde de vele programma’s die vroeger werden vertoond.

De vicepresident kan zich nog herinneren dat hij bij de buren met veel moeite door de drukte van andere kinderen, een glimp kon krijgen van de STVS. De staatszender kan volgens president Santokhi grote hoogtes bereiken door mee te gaan met de digitale tijd, waaronder sociale media.

Hij voegde eraan toe dat de STVS ook een platform kan bieden voor artiesten, die momenteel worden getroffen door Covid-19. Frits Pengel, grondlegger van de STVS, tevens de eerste directeur, heeft samen met Glenn Truideman en Shirley Lackin een award ontvangen voor hun bijdrage.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Personeel Greenheart roept hulp vp in

Geplaatst

op

Vicepresident Ronnie Brunswijk

Het personeel van de multinational Greenheart heeft vandaag middels het indienen van een petitie hulp ingeroepen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Een groep van 22 werknemers werd ontslagen in mei dit jaar, maar de rechter draaide dit terug. Het ontslag werd als onrechtmatig bestempeld.

De werkgever moest de arbeiders uitbetalen, maar daar is niets van terechtgekomen. Dit is zeer onbegrijpelijk voor vakbondsleider Ricardo Karwofodi. Aan de vp heeft C-47-voorzitter Robby Berenstein, gezegd dat het bedrijf alle wettelijke bepalingen aan hun laars lapt. Het kan volgens hem niet zo zijn, dat een multinational naar Suriname komt en de regels vertrapt.

Lloyd Read van de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen Para en Wanica (Osip) komt vooral op voor het mensenrechtenaspect in deze kwestie. Het gaat voornamelijk om inheemse werknemers die op deze manier worden behandeld.

“Wanneer deze multinationals naar Suriname komen, bedelen zij voor een plek. Maar als ze er eenmaal zijn, vertrappen ze mensenrechten. Het is ons woongebied waarin zij opereren. Er worden buitenlanders in dienst genomen, terwijl de lokale gemeenschap geen plaats meer krijgt. En daarom worden de werknemers ondersteund,” zegt Read.

Bij de ontvangst van de petitie heeft vp Brunswijk benadrukt dat ieder rechterlijk vonnis gerespecteerd moet worden. Hij beloofde de werknemers en de vakbond dat hij zich zal buigen over dit vraagstuk. “Het kan niet zo zijn dat zoveel mensen brodeloos gemaakt worden. Wij zullen hier werk van maken en ervoor zorgen dat het vonnis wordt uitgevoerd.”

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen