woensdag 4 augustus 2021
25 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
4
(3)

Nieuwe leiding voor Nationaal Leger in 2021

lees ook ...

Suriname voldoet aan ‘prior actions’ IMF

Suriname is in april jongstleden op technisch niveau(Staff Level Agreement) met het IMF een driejarig Extended Fund Facility van USD 690 miljoen overeengekomen. Suriname heeft daarna met succes econom...

Het Nationaal Leger (NL) krijgt in 2021 een nieuwe leiding. De huidige bevelhebber, kolonel Robert Kartodikromo, gaat binnenkort met pensioen. Er is een commissie ingesteld door president Chan Santokhi, die de geschikte opvolger van Kartodikromo in kaart moet brengen, zegt defensieminister Krishna Mathoera.

Ze zegt dat zij een goede werkrelatie heeft met de huidige bevelhebber en legerleiding. Vanwege zijn leeftijd en opgebouwd verlof heeft hij zelf gevraagd om met pensioen te gaan, zegt Mathoera.

De bevelhebber van het NL is belast met de bevelvoering over het leger op operationeel niveau en moet op beleidsniveau bijdragen aan de beleidsbepaling.

President Santokhi heeft kort na zijn aantreden, eerder dit jaar, gezegd het NL te zullen hervormen naar een multifunctioneel instituut, dat ook ingezet kan worden ter ondersteuning van het Korps Politie Suriname, voor ontwikkelingstaken en criminaliteitsbestrijding.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe leiding voor Nationaal Leger in 2021