dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe leiding ‘Instituut Nationale Sportselecties’

lees ook ...

Intrekking grondbeschikkingen Hollandse Kamp

Kapitein Sergio Jubithana van Hollandse Kamp, is tevens voorzitter van de Organisatie van Inheemse Dorpshoofden in Para en Wanica. Hij heeft meegedeeld dat de minister van Grondbeleid en Bosbeheer hee...

Directeur Sportzaken van ROS Gordon Touw Ngie Tjouw gaf 16 maart jongstleden    tijdens de installatie van het INS-management team op het Kabinet van de Vicepresident aan, dat er overheidsstichtingen in het leven zijn geroepen om het sportbeleid van het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS) te ondersteunen.  Deze stichtingen opereren onafhankelijk, doch binnen het algemeen vastgesteld sportkader, waaronder NIS, Werkgroep ‘Exploitatie Overheids Sportaccommodaties’ en het Instituut Nationale Sportselecties (INS).

Touw Ngie Tjouw geeft aan dat via INS het topsporttraject voor de komende periode duidelijk kenbaar gemaakt zal worden. Via INS is er nu een goede communicatie met het directoraat Sportzaken, Interne Controle en het Surinaams Olympisch Comité (SOC). Dit is nodig, omdat één van de belangrijkste speerpunten van INS is, om een ‘transparant subsidiebeleid’ uit te voeren, waarbij wij samen gaan optrekken met de nodige sportorganisaties, zoals het SOC, Staatsolie Sportfonds, andere bedrijven en overige stakeholders, om zuinig en effectief de operationele kosten van regionale en internationale evenementen en trainingen, maar ook carrièreplanning van topsporters financieel te helpen dragen.

Macy Slijngard, hoofd managementteam INS, geeft aan dat er sedert het aantreden van minister Gracia Emanuël en directeur Gordon Touw Ngie Tjouw, specifiek beleid ontwikkeld is  om vooral topsporters van dienst te kunnen zijn. Het INS in de nieuwe opzet zal vooral transparantie hoog in het vaandel dragen. Als faciliterend en dienstverlenend instituut zullen we een pakket aan maatregelen en diensten kunnen aanbieden om alle topsporters te begeleiden in hun traject, op jacht naar eremetaal op wereldtoernooien. Het INS zal daarbij behalve het verlenen van sporttechnische assistentie, ook fysiotherapie, medische onderzoeken zoals een Dexa scan, voedingsdeskundigen, psycho en sociale begeleiding enzovoorts, aan de sporters aanbieden.

Tot slot memoreerde de sportdirecteur zijn periode als topsporter, waarbij hij ups en downs heeft gekend. Hij concludeerde ook dat hij meer uit zijn fouten en tegenslagen heeft geleerd en ervaren dan uit zijn succes. “Mijn beste prijzen van mijn sportcarrière, naast alle medailles en bekers welke ik heb mogen ontvangen, zijn mijn diploma’s in Business Management & Sportmanagement. Ik was niet alleen topsporter maar ook student. Werk niet alleen aan je sportprestaties maar ook aan jouw schoolontwikkeling’.

In het management team van het INS zitten verder:Yves Vlijter, Zavianna Amat-Agoes, Jefferey Redjodikromo, Xhosa Trustfull en Marciano Tsang.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe leiding 'Instituut Nationale Sportselecties'